Ügyfélközpontú kárbejelentés

2021.02.09

A digitalizáció az online kárbejelentés sikere

A digitalizáció térnyerése rendkívül gyorsan, és nagymértékben megváltoztatta az életünket. A nagy biztosításközvetítő portálok számtalan lehetőséget felvonultatnak, de meggyőződésem, hogy a személyes kapcsolatot nem helyettesítheti semmi.

A legfontosabb feladat az ügyfelek minőségi kiszolgálása és, hogy mindenki tudja, kár esetén az elsődleges segítségért hozzám, a tanácsadójához fordulhat.

A digitalizációnak köszönhetően bármelyik társasággal lehet a portálok felületein szinte bármilyen biztosítási szerződést kötni, de csak kár bekövetkezésekor derül ki, hogy az hogyan sikerült.

Az Online jelenlétnek köszönhetően a vészterhes időkben a személyes kapcsolattartáshoz nincs szükség szerencsére fizikai kontaktra, hiszen a digitalizáció számos lehetőséget biztosít a személyes, de még is fizikai kontaktus nélküli kapcsolattartásra. Telefon, vagy videó chat, e-mail, messenger, skype, hangoust, Zoom, ezek mind alkalmasak a kapcsolattartásra.

A Covid-19 hatására ma már azok közül is sokan az elektronikus felületeket használják, akik kevésbé, vagy egyáltalán nem éltek ezekkel a lehetőségekkel. Az online jelenlét előnye, hogy biztosító társaságunk hamarabb tudja elkezdeni a kárrendezést, ezért a kifizetések is felgyorsultak.

A kárbejelentés csak egy szükséges rossz. A valós cél, hogy a károk időben, és megfelelő színvonalon kerüljenek rendezésre. A megfelelő színvonalú ügyfél kiszolgáláshoz elengedhetetlen, hogy a káresetekről elsőnek én értesüljek, hogy hatékonyan és megfelelő színvonalon tudjak segíteni a kárrendezésben. Ne felejtsd ezért elmenteni a telefonszámomat, azt email címemet, hogy baj esetén kéznél legyen.

Az Generali digitális rendszerében összes biztosítási termék kárbejelentése megoldott. Gyorsan, pár perc alatt be lehet jelenteni a károkat, fizikai jelenlét, várakozás és után járás nélkül.

Kárbejelentést követően a társaságunk call centere rövid időn belül felveszi a károsult ügyféllel a kapcsolatot, hogy a folyamatokról tájékoztatást adjon és elkezdődik a kárrendezés.

Videós kárbejelentés 

Az online kárbejelentési megoldások legújabb eszköze a videós kárrendezés, melynek köszönhetően ügyfeleim akár néhány perc alatt megkaphatják a kárösszeget.

A nyári hónapok tipikusan a kisebb, időjárás és közlekedési balesetek által okozott károk időszaka. Viharok jönnek-mennek, sokat autózunk az országhatáron kívül és belül egyaránt, de akár egy leszakadó faág is megkeserítheti a vakáció napjait. Korábban ezekben a kisebb károkkal járó esetekben is szakértői szemlén és hosszú várakozáson keresztül vezetett az út a kárrendezésig, azonban a digitális megoldásoknak köszönhetően, akár percek alatt megoldható a kárbejelentés, egészen a kár kifizetésig.

Hogyan történik a videós kárbejelentés?

A beérkezett kárbejelentéseket - a kár típusa, illetve a várható kárösszeg alapján - a digitális rendszer irányítja a videós felületre. Már ebben a fázisban belépnek kárszakértő kollégáink a folyamatba, és felveszik veled a telefonos kapcsolatot, hogy megtudják, hozzájárulsz-e a videós kárrendezés indításához.

Amennyiben nyitott vagy a lehetőségre, van interneted, okostelefonod vagy tableted, és kéred az online szemlét, emailben vagy smsben egy egyedi linket tartalmazó levelet fogsz kapni. Egy rövid ellenőrzést követően létre is jön a videós kapcsolat.

Ezt követően csupán egy dolgod van: a képernyőn megjelenő utasítások alapján, minél pontosabban bemutatni a kárt az ügyintézőnek a mobileszköz kameráján keresztül, így személyes találkozó nélkül magad végzed el a kárbejelentéshez szükséges videós szemlét.

Vagyonkároknál 5-7 perc, míg gépjármű károknál 10-15 perc alatt megtörténik a kárfelmérés. Amennyiben a videóhívás alapján a kár rendezhető, a kárösszeg utalása is megtörténik.

Amikor mester ember is kell

Mester 24 szoláltatásunk minősített hivatalos partnerekkel, gyorsan, megbízhatóan áll a rendelkezésedre. A Generali több száz építőipari vállalkozással áll kapcsolatban, így az ország bármely területén képes, gyorsan megbízható szakembert ajánlani és küldeni és ezzel megoldani a kárenyhítést.

Ügyfeleim a hosszú évek alatt kialakult gyakorlatot követik: bármilyen káresemény történik én vagyok az első akivel felveszik a kapcsolatot. Így a kárrendezésben hatékonyan és megfelelő színvonalon tudok segíteni.

Ezek is érdekelhetnek