Gyermek megtakarítás gyermekeink jelenéért, jövőjéért, biztonságáért

2021.06.03

A kiszámítható jövőkép és a biztonság nem a luxus élet kiváltsága. 

A jövő tervezhető
A jövő tervezhető

A tervezés az életünk része. Muszáj terveznünk különben szétesnek a napjaink. Mikor indulnunk a munkába, milyen feladataink vannak az napra, mit kell becsomagolni a gyereknek az iskolába, mikor lesz a vacsi, hová megyünk nyaralni...ezek a legtöbb család számára a napi tervezés része. A jövő is tervezhető, A kiszámítható jövőkép és a biztonság nem a luxus élet kiváltsága.

Biztosan sokan emlékeznek rá, milyen izgalmas a tinédzserkort követő első néhány év. Tovább tanulunk, munkába állunk, elköltözünk a szüleinktől, önálló életet kezdünk,. Később megismerjük életünk párját, családot alapítunk, megvásároljuk első otthonunk, vagy építkezünk. 

Már a felsorolás is sok, hát még ennek az anyagi vonzata

Azok a fiatalok akiknek az életkezdését a szülők pénzügyileg is támogatják, sokkal nagyobb előnnyel indulnak az életben mint azok, akiket a szüleik nem tudtak anyagilag támogatni. Akár továbbtanulásban, akár karrierjük, vagy családalapításuk során, nagyobb előnnyel indulnak a nagy betűs életbe, ha nem a napi megélhetésükre kell fókuszálni, hanem a jövőjüket és karrierjüket építhetik. 

Egy gyermek életkezdésének támogatása ajándék a szülőtől
Egy gyermek életkezdésének támogatása ajándék a szülőtől

Egy gyermek életkezdésének támogatása ajándék a szülőtől, amiért a legtöbb gyermek élete végéig hálás lesz a szüleinek. Nem beszélve arról az erkölcsi, és morális példamutatásról, amivel a szülők megmutatják gyermekieknek, hogy az előre tervezés, a gondoskodás bizony minden esetben pozitív és követendő minta minden fiatal számára. Hogy a pénz, nem csak úgy odapottyan az ölünkbe, hanem tenni is kell érte. Néha bizony akár erőnkön felül is, hogy gyermekeink számára a biztos anyagi háttér ne legyen akadály és az álmai valóra válhassanak.

Társaságunk programjai között több megoldás is a rendelkezésre áll. Megtalálható rendszeres díjas befektetési egységekhez kötött, vagy hagyományos megtakarítás, Egyszeri díjas,  likvid megtakarítások számos formája. Befektetési szakértők kezelik a különböző befektetési alapokban a pénzt, a banki kamatokat meghaladó magasabb hozamok mellett és a szülő dönti el, hogy a biztosító milyen alapokba helyezze el a félretett pénzt. Szabad felhasználású, akár havi járadékként is felvehető, államtól független és kamatadó-mentes megtakarítási forma. A megtakarítási program akár egy életen át végig kísérheti gyermekünket.

Egy időben elkezdett megtakarítás, már kisebb összegekkel is biztos alapokat jelent.
Egy időben elkezdett megtakarítás, már kisebb összegekkel is biztos alapokat jelent.

Egy időben elkezdett megtakarítási programmal kisebb összegekkel is a szülők biztos alapokat teremthetnek gyermekei jövőjének érdekében. Sokkal könnyebb éveken keresztül, apránként kisebb összegeket félretenni, mint a nagy tételeket nagy összegben kifizetni(pld. tandíj). Sok szülőnek nem is áll rendelkezésére ekkora összeg, ezért kénytelen hitelt felvenni, vagy a fiatal indul neki a továbbtanulásnak diákhitellel, vagy lakás vásárláskor egy hatalmas hitellel a nyakában. Szülőként a saját biztonságuk is rendkívül fontos kell, hogy legyen. A gyermekeknek nem csak a jelenük de a jövőjük okán is nélkülözhetetlen szüleik biztonsága. Senki sem gondolja úgy hogy, vele, vagy házastársával tragédia történhet, még azelőtt, hogy gyermekei felnőnének.

Mégis érdemes mindenkinek elgondolkodni azon, hogy egy nem várt baleset, netalán halál esetén a lelki fájdalmak mellett, mit jelenhet gyermekének és házastársának, hogy az anyagi nehézségek nem okoznak plusz megterheléseket és küzdelmet. 

Gyermek megtakarítási programjaink, minden esetben tartalmaznak beépített élet-, vagy balesetbiztosítási elemeket. Éppen ezért konstrukcióink lehetőséget adnak minden szülő számára, hogy Gyermekei jövőjét, bármilyen élet helyzetében képes legyen támogatni. 

A cél akkor is megvalósul, ha egy tragédia folytán már nem tudnak gyermekeik mellett lenni.

Ne feledd: a jövő álmai ma születnek, és a ma meghozott döntéseink befolyásolják a jövőnket. Felelősen dönteni és a jó döntést meghozni azonban nem könnyű. Érdemes tehát egy gyermek megtakarítás indítása előtt alaposan körbe járni a kérdést. Ebben én tudok segíteni. Ehhez nem kell mást tenned, mint kapcsolatfelvételi oldalon visszahívásomat kérni, örömmel válaszolok a kérdéseidre.