Nyári viharkárok, melyek megkeseríthetik a nyaralásunkat

2022.05.20

A fokozódó klímaváltozás és éghajlati szélsőségek miatt otthonunk védelmére kiemelt figyelmet kell fordítani.

Éghajlatunk folyamatosan változik, szélsőségekre is fel kell készülnünk.
Éghajlatunk folyamatosan változik, szélsőségekre is fel kell készülnünk.

A jó idő beköszöntével egyre többen megyünk kirándulni, nyaralni. Mindannyiunkra ráfér a napfény, és annak áldásos hatása. Azonban a nyár nem csak napfénnyel és happy érzéssel jár. Környezetünk, éghajlatunk folyamatosan változik, és a tények azt mutatják, hogy olykor egészen komoly szélsőségekre is fel kell készülnünk. A nyári viharok heves villámcsapásokkal, széllökésekkel és esőzéssel járnak, és bizony előfordulhat, hogy tönkreteszi a nyaralásunkat is. 

A fokozódó klímaváltozás és éghajlati szélsőségek miatt otthonunk védelmére is kiemelt figyelmet kell fordítani.

A lakás beázása gyakran a tetőszerkezet meghibásodására vezethető vissza. Sok esetben akár 3-5 méterrel a beázott területtől is lehet a baj, ilyen esetben tehát azonnal kérjük szakember segítségét.  A beázás mellett a jégverés és villámkárok is megkeseríthetik az életünket, tönkre tehetik a nyaralásunkat.

Például a Balatonon szinte minden évben menetrendszerűen előfordul 100 km/h feletti szélvihar, ami sajnos sok esetben komoly károkat okoz ingatlanokban, gépjárművekben, vagy akár személyi sérülést is szenvedhetünk.  

Vihar Siófokon
Vihar Siófokon

A magyar ingatlanok 30%-án sajnos jelenleg sincs semmilyen biztosítás. Pedig brutális károkat tudnak okozni a nyári viharok, amik a leggyakoribb káresemények. A vihar szezon jellemzően májustól - augusztusig tart. Ebben az időszakban meg többszöröződik a bejelentések száma, mind a katasztrófavédelemnél, mind a biztosítóknál is. Lakásbiztosításunkat érdemes 2-3 évente aktualizálni, hogy mindig a legújabb, legfrissebb biztosítási módozattal rendelkezzünk. 

Érdemes megnézni hogy az időközben megnövekedett értékekre fedezetet nyújt-e a lakásbiztosítás. A módosítás és az aktualizálás nem jár minden esetben a díj emelkedésével. Sőt. A legtöbb esetben az új kedvezményeknek köszönhetően általában kevesebb díjat kell fizetnünk, ugyanakkor friss, aktuális igényeknek megfelelő biztosításunk lesz.

Online kárbejelentés, akár videós kárszemlével

A digitális kárbejelentést a biztosító társaságok közül a Generali vezette be elsőként Magyarországon. Ennek köszönhetően, már évek óta működik az online kárbejelentés a Generalinál. Sőt, lehetőség van egy alkalmazáson keresztül, saját telefonon levideózni és fényképezi a keletkezett károkat. Az online kárbejelentéseknek köszönhetően felgyorsultak a kárrendezési folyamatok, és a kifizetések. Akinek nincs még lakás vagy nyaraló biztosítása az ne halogassa tovább, mert komoly kockázatot jelent ezekben az extrém időjárási viszonyokban biztosítás nélkül lenni. Akinek pedig van már, annak is érdemes átnézni a jelenlegi biztosítását, hogy egy esetleges kár megfelelően legyen kifizetve. Ne feledd, minden biztosítás annyit ér, amennyire az igényeidre van megkötve és frissítve!

Akinek nincs még lakás vagy nyaraló biztosítása az ne halogassa tovább, mert komoly kockázatot jelent ezekben az extrém időjárási viszonyokban biztosítás nélkül lenni. Akinek pedig van már, annak is érdemes átnézni a jelenlegi biztosítását, annak érdekében, hogy a fellépő károk megfelelően legyenek kifizetve. 

Nem csak kárbejelentések alkalmával, hanem a szerződés módosításához is érdemes mindig a tanácsadónkkal felvenni a kapcsolatot. A tanácsadó segítségével lesz a szerződésünk szakszerűen, és az igényeinknek megfelelően módosítva, és az aktuálisan érvényes kedvezményeket is így lehet érvényesíteni. Ne feledd, minden biztosítás annyit ér, amennyire az igényeidnek megfelel.

Generali applikáció App Store 

Az alkalmazás csak az App Store-ban érhető el iPhone és iPad készülékekhez.

Töltsd le okos telefonodra a  Google play alkalmazáson keresztül a  Generali applikációt.

Szolgáltatások

Négy féle lakásbiztosítás

Kiegészítő szolgáltatásokkal, kedvezményekkel igényeidnek és pénztárcádnak megfelelő négy féle életmód - lakásbiztosítási módozat közül választhatsz 

Kedvezmények

Alapdíj kedvezmény, többszerződéses díjkedvezmény, hűség idő kedvezmény,  életkor kedvezmény, módozathoz kapcsolódó ügyintézési díjkedvezmény. 

Online kényelmi szolgáltatások

Időjárási vészhelyzet előrejelzés, kényelmes kárbejelentés online, telefonon, applikáción keresztül, videós online kárbejelentés, rugalmas kárrendezés, iparos ajánlással, online díjfizetés

Számos kiegészítő szolgáltatás

Építés szerelés biztosítás, napelem biztosítás, futrinka kisállat-biztosítás, 4 féle cyber csomag a biztonságos internetezésért, időjárás biztosítás, okos otthon csomag, smart csomag, öko-csomag, garancia plusz és garancia smart kiegészítő biztosítás, kertesház csomag, baleset csomag, kölyök csomag 

Mester 24 vonal

Ha lakásbiztosításod mellé Mestervonal 24  szolgáltatást  vészelhárítási, szakiparos ajánlási és információs szolgáltatást választasz, a nap bármely órájában hívhatod a (36-1) 458 4452-es
telefonszámot

Minősített fogyasztóbarát lakásbiztosítás

20 alapkockázat közül választhatsz és személyre szabhatod 21 féle kiegészítő biztosítással is.

Ezek is érdekelhetnek

Biztosítsd be ingatlanod a váratlan helyzetekre, és készülj fel a nyári viharokra is. Fogyasztóbarát lakásbiztosításunk igényeidre szabhatod, saját magad által választott biztosítási elemekkel. 

Egy lakásbiztosítás megkötésével gondoskodsz arról is, hogy szélsőséges időjárás által okozott károk, pld. csőtörés vagy betörés esetén se maradj magadra.

A célom, hogy a kapcsolatfelvétel kellemes legyen. Ehhez nem kell mást tenned mint, kitölteni egy rövid űrlapot, és a lehető legrövidebb időn belül felveszem veled a kapcsolatot. Az ingyenes tanácsadást követően is kapcsolatban maradunk, örömmel válaszolok a kérdéseidre, rám mindig számíthatsz.