Tengerparti nyaraláshoz utasbiztosítás

2021.07.15

Utasbiztosítást, hogy a pihenés a kikapcsolódásról szóljon

 A legtöbben már tájékozódnak, és felkészülten indulnak el külföldi utazásokra, de még mindig vannak akik nem tartják fontos egy jó utasbiztosítás megkötését. Pedig a nyári utazási szezon beindulásával az utóbbi években különös jelentősége lett, hogy a lehető legszélesebb körben gondoskodjunk a biztonságunkról. 

Külföldi nyaralás esetén sem volt tanácsos utasbiztosítás nélkül elindulni, most azonban végképp elképzelhetetlen. Ráadásul, amikor családdal, kisebb nagyobb gyermekekkel megyünk nyaralni, akkor aztán tényleg érdemes mindenre felkészülni.

Utasbiztosítás tengerparti utazáshoz, és aktív pihenéshez
Utasbiztosítás tengerparti utazáshoz, és aktív pihenéshez

Akkor tudhatjuk magunkat és családunkat biztonságban, amikor egy tengerparti, vagy klasszikus nyaralásra kidolgozott biztosítási szerződéssel a bőröndünkben kelünk útra. Ennek birtokában azt már biztosan tudhatjuk, hogy bármi történik,  egy felmerülő orvosi kezelés, esetleg kórházi ápolás, és súlyosabb helyzetekben mentés nem kerül külön pénzünkbe és nem ezen fog múlni az ellátásunk. 

A legfontosabb, hogy megfelelő utasbiztosítás nélkül senki ne vágjon bele a külföldi nyaralásnak.

A nyári időszakban legnépszerűbb utasbiztosítás kifejezetten a tengerparti nyaraláshoz összeállított, tengerparti nyaraláshoz, egzotikus utazáshoz köthető utasbiztosítás. 

A tengerpari nyaraláshoz összeállított  szolgáltatások, azoknak lett kidolgozva, akik strandolást, tengerparti családi vagy egyéni pihenést, vízi sportok és élményprogramok kipróbálását tervezik. 

A medúzák bizony sok kellemetlenséget tudnak okozni egy strandolás közben, de más tengeri élőlényekkel is összetalálkozhatunk.  Ha nem vesszük észre, ráléphetünk kagylókra, vagy a tengeri sünre ami elég nagy fájdalommal és kellemetlenséggel járhat. Érhetnek minket más kellemetlenségek is, mint például strandlopás-biztosítás

Vízisportok kedvelőinek összeállított szolgáltatások is megtalálhatók a biztosító kínálatában
Vízisportok kedvelőinek összeállított szolgáltatások is megtalálhatók a biztosító kínálatában

Tengerpari utazásos összeállított biztosítás csomagunk szolgáltatásai érvényesek  népszerű vízi sportokra is mint a búvárkodás 40 m-ig, vízisí, vitorlázás, jetski, surf, kitesurf, windsurf, motorcsónakkal vontatott banán, air-chair és gumitömlő, tengeri kajak (parttól 1 km-ig), quad

Vízi sporteszköz-fedezet nyújt búvár-, vízisí-, surf-, kitesurf-, windsurf- és tengeri kajak felszerelésre. Megtalálható a szolgáltatások között  a szállodai és kemping felelősség biztosítás és fedezi a Hiperbár kamrás kezelés költségeit is.

Baleset-, betegség- és poggyászbiztosítás pedig már elengedhetetlen része a szolgáltatások körének. 

Az utazás módjától függően autós (Autó Plusz) vagy repülős (Repülő Plusz) kiegészítő biztosítás is köthető.

Utazásod a Generali csoport utasbiztosítások szakértője az Európai Utazásbiztosító Zrt (EUB) biztosítja amely, Magyarország egyetlen utasbiztosításokra szakosodott biztosítója.  

Jó ha tudod!

Utazás előtt ne felejtsd el kiváltani az E-kártyát
Utazás előtt ne felejtsd el kiváltani az E-kártyát

Az uniós szabályok lehetővé teszik, hogy a magyar állampolgárok a magyarországi kötelező egészségbiztosításuk terhére vegyék igénybe szükséges egészségügyi szolgáltatásokat az Európai Gazdasági Térség tagállamaiban, amennyiben rendelkeznek az OEP-nél ingyenesen kiváltható EEK-val.

Az ellátási csomag, így az orvosi ellátások köre országonként eltérő, és emiatt előfordulhat, hogy bizonyos típusú ellátások esetén az EEK-t nem fogadják el. Ugyanakkor fontos tudni, hogy némely egészségügyi intézmények (pl. Ausztriában, a síterepek környékén) csak az EEK megléte esetén hajlandók ellátni a külföldi turistákat. 

Európai Egészségbiztosítási Kártya, EEK kártya, nagyon hasznos és szükséges kiegészítője a külföldi utazásoknak, de önmagában nem elegendő. Egyes országokban szűkebb körű ellátást és szolgáltatást jelenthet, mint amit Magyarországon megszokhattunk. 

Éppen ezért a teljes biztonságot csak az EEK és az utasbiztosítás együttes megléte jelent. Fontos, hogy az utazás és az utasbiztosítás megkötése előtt váltsd az Európai uniós TAJ kártyát az EEK-t, hogy utasbiztosítást köthess és legyen érvényes biztosításod az utazásod idejére. Az EEK és az utasbiztosítás az Európai uniós országokban együtt érvényes!

Töltsd ki az alábbi formot, és kérj megbízható, korrekt árajánlatot Online