A pénzügyi tervezés anyagi biztonságunk alapja

2022.06.03

Tudatos pénzügyi tervezéssel az anyagi biztonságért

Sokunk számára a legnagyobb kihívást az jelenti, hogy megteremtsük a munka és magánélet közötti egyensúlyt. Vagyis otthont teremtsünk magunk és családunk számára, felneveljük gyermekeinket és lehetőleg anyagilag is támogassuk felnőtté válásukat. Miközben idősödő szüleinket is támogatni kellene és persze magunk is szeretnénk gondoskodni. Komoly kihívást jelent, hogy olyan nyugdíjas életet teremtsünk magunknak, ami a békés pihenés mellett. aktív, egészséges senior életet biztosít majd a számunkra, hiszen az unokáin is számítani fognak ránk ebben ez életkorban. 

A legtöbbünknek három generációról kell gondoskodni: önmagunkról, a gyermekeinkről és a szüleinkről.  Az megvan, hogy mindezeket csak akkor tudjuk megtenni, ha egészségesek vagyunk? Hiába vagyunk szellemileg frissek, a testünk jelzéseire figyelni kell, vagyis időt kell szakítanunk rendszeres szűrővizsgálatokra is. 

Bizony ezek komoly kihívások és tudatos tervezés nélkül a legtöbb esetben nem is nagyon sikerül. A feladatunk nem az, hogy megjósoljuk a jövőt, hanem hogy felkészüljünk rá.

Amikor jövőtervezésről beszélünk, valójában két dologról van szó.  Az egyik a "jövő", a másik a "tervezés". Ahhoz, hogy a jövőnket meg tudjuk tervezni, hogy sikereket tudjunk elérni fontos, hogy legyenek megfogalmazott és leírt életcéljaink.

Minden befektető álma magas hozamot, biztonságosan elérni. A kockázat és a hozam kéz a kézben jár, hiszen minél magasabb hozamot szeretnénk elérni, annál magasabb az eszköz kockázata.

Bármilyen gazdasági környezetben a legjobb választás, ha portfolióban gondolkodunk. Mivel nem tudjuk, mit hoz a jövő, nem a legjobb befektetést kell megtalálni, hanem egy optimális megosztást, amivel lehetőségünk van a kockázatot porlasztani és több lábon tudunk állni.

Örök érvényű igazság, hogy a ma meghozott döntéseink befolyásolják a jövőnket. 

 A Generali egyéni pénzügyi programjai segítenek jó döntést hozni.