Családi otthon és életmódbiztosítás

Házőrző otthonbiztosítás

Otthon és életmódbiztosítás 

A családi otthon nem csak egy tetőt jelent az ember feje fölött. A lakásunk, házunk otthonunk a legértékesebb vagyonunk, sokak számára egy élet munkáját jelenti. Ha bármi történik vele, az anyagi veszteségen túl, biztos, hogy lelkileg is megvisel minket. A lelki traumán is könnyebb túllendülni, ha van egy igényünknek megfelelően összeállított lakásbiztosítás, ami megvéd minket az anyagi veszteségtől, hiszen minden fontos ingó és ingatlan vagyonunkat biztonságban tudhatjuk. 

Egy lakásbiztosítással nemcsak az otthonodat biztosíthatod be, hanem a benne lévő értékeket is. 

Sőt, a számos kiegészítő csomagnak köszönhetően akár a nyaralásod idejére alatt is biztosítási védelemben részesülhetsz. A családi otthon és életmódbiztosítás személyisérülések, betegségek, beteg házikedvenc, vagy akár a lakásban lévő okoseszközöket is bebiztosíthatod, vagy kiterjesztheted a garanciát a műszaki cikkekre. 

Az "otthon" a legtöbb érzést kiváltó kifejezések egyike. Melegség és biztonság, család és barátok képét idézi elénk; az ihlet, az oltalom, a béke szigete. 

4 féle lakásbiztosítás módozat

Kiegészítő szolgáltatásokkal, kedvezményekkel igényeidnek és pénztárcádnak megfelelő négy féle életmód - lakásbiztosítási módozat közül választhatsz. 

Minősített fogyasztóbarát lakásbiztosítás

20 alapkockázat közül választhatsz és személyre szabhatod 21 féle kiegészítő biztosítással is.

Kedvezmények

Alapdíj kedvezmény, többszerződéses díjkedvezmény, hűség idő kedvezmény, életkor kedvezmény, módozathoz kapcsolódó ügyintézési díjkedvezmény. 

Online kényelmi szolgáltatások

Időjárási vészhelyzet előrejelzés, kényelmes kárbejelentés online, telefonon, applikáción keresztül, videós online kárbejelentés, rugalmas kárrendezés, iparos ajánlással, online díjfizetés

Számos kiegészítő szolgáltatás

Építés szerelés biztosítás, napelem biztosítás, futrinka kisállat-biztosítás, 4 féle cyber csomag a biztonságos internetezésért, időjárás biztosítás, okos otthon csomag, smart csomag, öko-csomag, garancia plusz és garancia smart kiegészítő biztosítás, kertesház csomag, baleset csomag, kölyök csomag 

Mester 24 vonal

Ha lakásbiztosításod mellé Mestervonal 24 vészelhárítás, szakiparos ajánlás és információs szolgáltatás a nap bármely órájában hívhatod a (36-1) 458 4452-es
telefonszámot

Lakásbiztosításodat az alulbiztosítottság elkerülése érdekében javasolnom 2-3 évente aktualizálni, hogy mindig a legújabb, legfrissebb biztosítási módozattal rendelkezz.

Érdemes megnézni, hogy az időközben megnövekedett értékekre fedezetet nyújt-e a lakásbiztosítás. A módosítás és az aktualizálás nem jár minden esetben a díj emelkedésével. Sőt. A legtöbb esetben az új kedvezményeknek köszönhetően általában kevesebb díjat kell fizetnünk, ugyanakkor friss, aktuális igényeknek megfelelő biztosításunk lesz.

Az eddigi tapasztalatok és a statisztikák is azt mutatják, hogy a legtöbb baleset, és ezzel együtt a legtöbb kárbejelentés a konyhában bekövetkezett káresemények okán történik.  Tipikus káresemény amikor csőtörés miatt elárasztja a konyhát a víz - vagy betörik egy ablaküveg - lángra kap valami a konyhában - vagy főzés, és sütés közben keletkeznek égési sérülések. A tűzhelyen felejtett olaj is komoly károkat tud okozni. Gyakran előforduló kárjelentések közé tartozik a dugulás, leolvadt hűtő, zárcsere, beteg házikedvenc miatti orvosi költségek fedezése. A több éve felújított ingatlanokban, panellakásokban, jellemzően a földeletlen vezetékek vagy egy zárlatos telefontöltő, vagy egy hibás karácsonyfaégő miatt rövidzárlat, egy rosszul bekötött gázpalack okozta lakástűzesetek, gyakran fordulnak elő. 
Otthon és életmód biztosításunk saját igényeid szerint állíthatod össze

Az utóbbi években különösen szeszélyes az időjárás is. Lényegében megszűntek az évszakok; a forró nyári napokat átmenet nélkül követik a lehűlések és a viharos, csapadékos, szinte őszinek tűnő időszakok. Ezek a radikális időjárási viszonyok azonban nem csak a szabadidős programjainkat tehetik tönkre, hanem a lakásunkat is.

A lakásbiztosítás ezeket a károkat is fedezi, így nem kell a megtakarításodat a javításokra, vagy ha háztartási baleset ér az orvosi költségekre fordítanod.  

Ha nincs megtakarításod, de van egy jó otthon biztosításod, akkor nem kell hitelt felvenned azért, hogy pld. lakástűz, vagy árvíz miatti totálkár okán az otthonod újjá építsd. És ami még jó hír, hogy a Generali biztosítása újjáépítési értéken, azaz jelenértéken a biztosítási összeg erejéig kifizeti a keletkezett kár értékét. 

A lakásbiztos védelmet nyújt a sportolás, a nyaralás és a közlekedés közben bekövetkező károkra is.

A járvány helyzet sokunkat Home Office munkavégzésre kényszerített, így a munkavégzéshez szükséges eszközeink az otthonunkba "költöztek" Társaságunk lakásbiztosításával meghatározott biztosítási összeg erejéig ezeket az eszközöket is bebiztosíthatod.

A biztosítást úgy állítod össze ahogy akarod. Számos kedvezményen túl 4 különböző biztosítás közül és 34 féle kiegészítő biztosítás közül választhatsz, így csak azért fizetsz amire valóban szükséged van.  

Lakásbiztosításaink mindegyike védelmet nyújt a legnagyobb kárt okozó veszélyekkel szemben, mint például vihar, felhőszakadás, tűz okozta károk, vízkár, csőtörés, betöréses lopás vagy üvegtörés. 

Néhány szolgáltatás kiemelt figyelmet is igényel
 • Magyarországon kívül is érvényes az ebtartói felelősségbiztosítás,
 • emelt baleset-, és felelősségbiztosítási kiegészítő fedezetek
 • a haláleseti kártérítés akár 70. évesen is.
 • az avultatás 85% feletti értékcsökkenésnél történik az ingóságoknál,
 • nincs avultatás a burkolat, festés, tapétázás és mázolás esetében,
 • graffiti, vandalizmus és haszonnövény lopáskár 
 • vízkárnál a technológiailag indokolt mélységig történik a vezetékcsere
Egy lakásbiztosítás megkötése előtt érdemes végig gondolnod milyen igényeid vannak, mik azok a szempontok, ami alapján választanál. A következő kérdéskör ebben segítségedre lehet:
 • Társasházi lakásra, kertes családi házra vagy nyaraló biztosításra van szükséged? 
 • Egyedül élsz, vagy többen laktok az ingatlanban?  
 • Milyen nagy értékű elektromos, illetve okos eszköz, híradástechnikai, vagy informatikai eszköz található a lakásban? 
 • Baleset vagy betegség miatt a bevételed jelentősen csökkenne?
 • Tartasz otthon nagy értékű kerékpárt, vagy egyéb sportfelszerelést?
 • Lakásod az irodád is egyben, esetleg van egy kis műhelyed, ahol a munkádhoz szükséges eszközöket is tárolod?
 • Van 7 évesnél nem idősebb háziállatod, akiről szeretnél gondoskodni?
 • Milyen gyakran utazol? Alkalmanként a nyári vagy a téli pihenésed során, évente párszor hosszú hétvégekre, vagy rendszeresen úton vagy? 
Társaságunk otthon és életmód biztosításai többféle szolgáltatási elemet tartalmaznak, ezért egyénileg igényeidhez leginkább illőt tudsz kiválasztani. A neked összeállított biztosítási csomagban csak azt fogod fizetni, amire valóban szükséged van.

Minősített fogyasztóbarát otthonbiztosítás (MFO)

A minősített fogyasztóbarát otthonbiztosítás legnagyobb előnye, hogy az alapkockázatokon túl, azokra a kockázatokra szól a fedezet, amire Te szeretnéd!

A biztosítás 20 alapkockázatra fizet és személyre szabhatod 21 féle kiegészítő biztosítással is.

A Generali valamennyi lakásbiztosításához hasonlóan a fogyasztóbarát lakásbiztosításban is a biztosítási összeg alapja az épületek és ingóságok szerződéskötéskor érvényes vagy becsült újjáépítési és újra beszerzési értéke. Ez azt jelenti, hogy kár esetén a biztosítási összeg erejéig avulásmentes, újra beszerzési érték kerül kifizetésre.

Éld át a gondtalanság érzését szabadon összeállítható fogyasztóbarát biztosítással

A fogyasztó barát otthonbiztosítás, otthonokat leggyakrabban érintő károkra, már az alapszolgáltatásaiban is fedezet nyújt. A kiegészítő biztosítások pedig az egységes elnevezések segítségével összehasonlíthatók, valamennyi lakásbiztosítási módozattal.

A Minősített Fogyasztóbarát Otthonbiztosításunk (MFO) Alapcsomag elemi károkat, illetve a háztartásokat érintő általános, káreseményeket biztosítja.  

Minden biztosításunkhoz, így a Minősített Fogyasztóbarát Otthonbiztosításhoz (MFO) kapcsolódóan is elérhetőek kényelmi szolgáltatásaink


Online kárbejelentés, akár videós kárszemlével

A digitalizáció térnyerése rendkívül gyorsan, és nagymértékben megváltoztatta az életünket. A nagy biztosításközvetítő portálok számtalan lehetőséget felvonultatnak, de meggyőződésem, hogy a személyes kapcsolatot nem helyettesítheti semmi. A legfontosabb feladat az ügyfelek minőségi kiszolgálása, és ez nem változott a digitalizáció során sem, és hogy mindenki tudja, kár esetén az elsődleges segítségért hozzám, a tanácsadójához fordulhat.

A megfelelő színvonalú ügyfél kiszolgáláshoz elengedhetetlen, hogy a káresetekről elsőnek én értesüljek, hogy hatékonyan és megfelelő színvonalon tudjak segíteni a kárrendezésben. Ne felejtsd ezért elmenteni a telefonszámomat, azt email címemet, hogy baj esetén kéznél legyen.

Nem csak kárbejelentések alkalmával, hanem a szerződés módosításához is érdemes mindig a tanácsadóval elsőként felvenni a kapcsolatot. A tanácsadó segítségével lesz a szerződésünk szakszerűen, és az igényeinknek megfelelően módosítva, és az aktuálisan érvényes kedvezményeket is így lehet érvényesíteni. Ne feledd, minden biztosítás annyit ér, amennyire az igényeidnek megfelel.

A kárbejelentés csak egy szükséges rossz. A valós cél, hogy a károk időben, és megfelelő színvonalon kerüljenek rendezésre.

Tarságunk digitális rendszerében az összes biztosítási termék kárbejelentése megoldott. Gyorsan, pár perc alatt be lehet jelenteni a károkat, fizikai jelenlét, várakozás és után járás nélkül.

Kárbejelentést követően a társaságunk call centere rövid időn belül felveszi a károsult ügyféllel a kapcsolatot, hogy a folyamatokról tájékoztatást adjon és elkezdődik a kárrendezés. Az online kárbejelentési megoldások legújabb eszköze a videós kárrendezés, melynek köszönhetően ügyfeleim akár néhány perc alatt megkaphatják a kárösszeget. 

Az Online jelenlétnek köszönhetően a vészterhes időkben a személyes kapcsolattartáshoz nincs szükség szerencsére fizikai kontaktra, hiszen a digitalizáció számos lehetőséget biztosít a személyes, de még is fizikai kontaktus nélküli kapcsolattartásra. Telefon, vagy videó chat, e-mail, messenger, skype, hangoust, Zoom, ezek mind alkalmasak a kapcsolattartásra.

Hogyan történik a videós kárbejelentés?

A digitális kárbejelentést a biztosító társaságok közül a Generali vezette be elsőként Magyarországon. Ennek köszönhetően, már évek óta működik az online kárbejelentés Társaságunknál. Sőt, lehetőség van egy alkalmazáson keresztül, saját telefonon videóval rögzíteni és fényképezi a keletkezett károkat. Az online kárbejelentéseknek köszönhetően felgyorsulhatnak a kárrendezési folyamatok, és a kifizetések. 

A Covid-19 hatására ma már azok közül is sokan az elektronikus felületeket használják, akik kevésbé, vagy egyáltalán nem éltek ezekkel a lehetőségekkel. Az online jelenlét előnye, hogy biztosító társaságunk hamarabb tudja elkezdeni a kárrendezést, ezért a kifizetések is felgyorsultak.

A beérkezett kárbejelentéseket - a kár típusa, illetve a várható kárösszeg alapján - a digitális rendszer irányítja a videós felületre. Már ebben a fázisban belépnek kárszakértő kollégáink a folyamatba, és felveszik veled a telefonos kapcsolatot, hogy megtudják, hozzájárulsz-e a videós kárrendezés indításához.

Amennyiben nyitott vagy a lehetőségre, van interneted, okostelefonod vagy tableted, és kéred az online szemlét, emailben vagy smsben egy egyedi linket tartalmazó levelet fogsz kapni. Egy rövid ellenőrzést követően létre is jön a videós kapcsolat.

Ezt követően csupán egy dolgod van: a képernyőn megjelenő utasítások alapján, minél pontosabban bemutatni a kárt az ügyintézőnek a mobileszköz kameráján keresztül, így személyes találkozó nélkül magad végzed el a kárbejelentéshez szükséges videós szemlét.

Vagyonkároknál 5-7 perc, míg gépjármű károknál 10-15 perc alatt megtörténik a kárfelmérés. Amennyiben a videóhívás alapján a kár rendezhető, a kárösszeg utalása is megtörténik.

Amikor mesterember is kell

Mester 24 szoláltatásunk minősített hivatalos partnerekkel, gyorsan, megbízhatóan áll a rendelkezésedre.  

Társaságunk több száz építőipari vállalkozással áll kapcsolatban, így az ország bármely területén képes, gyorsan megbízható szakembert ajánlani és küldeni és ezzel megoldani a kárenyhítést.

Nyári viharok miatt több száz kárbejelentés

A nyár nem csak napfénnyel jár. Környezetünk, éghajlatunk folyamatosan változik, és a tények azt mutatják, hogy olykor egészen komoly szélsőségekre is fel kell készülnünk. A nyári viharok heves villámcsapásokkal, széllökésekkel és esőzéssel járnak, és bizony előfordulhat, hogy tönkreteszi a nyaralásunkat is. 

Például a Balatonon szinte minden évben menetrendszerűen előfordul 100 km/h feletti szélvihar, ami sajnos sok esetben komoly károkat okoz ingatlanokban, gépjárművekben, vagy akár személyi sérülést is szenvedhetünk.   

A fokozódó klímaváltozás és éghajlati szélsőségek miatt otthonunk védelmére kiemelt figyelmet kell fordítani. A jó idő beköszöntével egyre többen megyünk kirándulni, nyaralni.

A lakás beázása gyakran a tetőszerkezet meghibásodására vezethető vissza. Sok esetben akár 3-5 méterrel a beázott területtől is lehet a baj, ilyen esetben tehát azonnal kérjük szakember segítségét. A beázás mellett a jégverés és villámkárok is megkeseríthetik az életünket, tönkre tehetik a nyaralásunkat.

Társaságunk otthon, és életmódbiztosításai széleskörű védelmet nyújtanak családodra, otthonodra, értékeidre 

A magyar ingatlanok 30%-án sajnos jelenleg sincs semmilyen biztosítás. Pedig brutális károkat tudnak okozni a nyári viharok, amik a leggyakoribb káresemények. A vihar szezon jellemzően májustól - augusztusig tart. Ebben az időszakban meg többszörözőik a bejelentések száma, mind a katasztrófavédelemnél, mind a biztosítóknál is. 

A nyári hónapok tipikusan a kisebb, időjárás és közlekedési balesetek által okozott károk időszaka. Viharok jönnek-mennek, sokat autózunk az országhatáron kívül és belül egyaránt, de akár egy leszakadó faág is megkeserítheti a vakáció napjait. Korábban ezekben a kisebb károkkal járó esetekben is szakértői szemlén és hosszú várakozáson keresztül vezetett az út a kárrendezésig, azonban a digitális megoldásoknak köszönhetően, akár percek alatt megoldható a kárbejelentés, egészen a kár kifizetésig.

Nem számít, hogy a biztosított ingatlant állandó jelleggel vagy nyaralóként használod, és az sem, hogy lakott területen vagy nyaralóövezetben helyezkedik el. Nyaralód vagy hétvégi házad védelmére is kínálunk megoldást ugyan úgy, mint az állandóan lakott otthonodra. 

Ezeken kívül a Családi otthon biztosítás még kiterjed:

 • Bankkártyája elvesztésére
 • Dugulás elhárítás költségeinek fizetésére
 • Ablaktörésre
 • Zárcserére
 • Sporteszközeire
 • Sírkősérülésre
 • Temetési költségekre
 • Jogvédelemre
 • Autómentési költségekre
 • Autó poggyászbiztosításra

Házőrző lakásbiztosítás típusai

A számos biztosítási fedezetet módozatonként bontásban az alábbi táblázat foglalja össze 

Összehasonlító táblázat
Összehasonlító táblázat

Családi otthon- és életmód biztosításunk több mint egy lakásbiztosítás. Igényeid szerint magadra szabhatod lakásbiztosításod. Válassz 5 féle biztosítás és a 22 féle kiegészítő közül.