Családi otthon és életmódbiztosítás

A lakásunk, házunk otthonunk a legértékesebb vagyonunk

A családi otthon nem csak egy tetőt jelent az ember feje fölött. A lakásunk, házunk otthonunk a legértékesebb vagyonunk. Ha bármi történik vele, leég, elviszi az árvíz vagy kirámolják a nyaralás alatt, az biztos, hogy lelkileg megvisel minket. A lelki traumán is könnyebb túllendülni, ha van egy igényünknek megfelelően összeállított lakásbiztosítás, ami megvéd minket az anyagi veszteségtől.

Tipikus káresetek

Az eddigi tapasztalatok és a statisztikák is azt mutatják, hogy a legtöbb baleset, és ezzel együtt a legtöbb kárbejelentés a konyhában bekövetkezett káresemények okán történik.  Tipikus káresemény amikor csőtörés miatt elárasztja a konyhát a víz - vagy betörik egy ablaküveg - lángra kap valami a konyhában - vagy főzés, és sütés közben keletkeznek égési sérülések. A tűzhelyen felejtett olaj is komoly károkat tud okozni. Gyakran előforduló kárjelentések közé tartozik a dugulás, leolvadt hűtő, zárcsere, beteg házikedvenc miatti orvosi költségek fedezése. A több éve felújított ingatlanokban, panellakásokban, jellemzően a földeletlen vezetékek vagy egy zárlatos telefontöltő, vagy egy hibás karácsonyfaégő miatt rövidzárlat, egy rosszul bekötött gázpalack okozta lakástűzesetek, gyakran fordulnak elő. 

A háztartásokba javasolt tűzoltó készülékekről itt olvashatsz bővebben.

A Generali otthonbiztosítást úgy állítod össze ahogy akarod.

Egy lakásbiztosítással nemcsak az otthonodat biztosíthatod be, hanem a benne lévő értékeket is. Sőt, a számos kiegészítő csomagnak köszönhetően akár a nyaralásod idejére alatt is biztosítási védelemben részesülhetsz. A családi otthon és életmódbiztosítás személyisérülések, betegségek, beteg házikedvenc, vagy akár a lakásban lévő okoseszközöket is bebiztosíthatod, vagy kiterjesztheted a garanciát a műszaki cikkekre. 

Biztosítjuk értékeidet
Biztosítjuk értékeidet

Az utóbbi években különösen szeszélyes az időjárás is. Lényegében megszűntek az évszakok; a forró nyári napokat átmenet nélkül követik a lehűlések és a viharos, csapadékos, szinte őszinek tűnő időszakok. Ezek a radikális időjárási viszonyok azonban nem csak a szabadidős programjainkat tehetik tönkre, hanem a lakásunkat is.

A lakásbiztosítás ezeket a károkat is fedezi, így nem kell a megtakarításodat a javításokra, vagy ha háztartási baleset ér az orvosi költségekre fordítanod. Ha nincs megtakarításod, de van egy jó otthon biztosításod, akkor nem kell hitelt felvenned azért, hogy az otthonod újjá építsd. És ami még jó hír, hogy a Generali biztosítása újjáépítési értéken, azaz jelenértéken a biztosítási összeg erejéig kifizeti a keletkezett kár értékét.

A lakásbiztos védelmet nyújt a sportolás, a nyaralás és a közlekedés közben bekövetkező károkra is. 

A járvány helyzet sokunkat Home Office munkavégzésre kényszerített, így a munkavégzéshez szükséges eszközeink az otthonunkba "költöztek" A Generali lakásbiztosításával meghatározott biztosítási összeg erejéig ezeket az eszközöket is bebiztosíthatod.

A Generali biztosítást úgy állítod össze ahogy akarod. Számos kedvezményen túl 4 különböző biztosítás közül és 34 féle kiegészítő biztosítás közül választhatsz, így csak azért fizetsz amire valóban szükséged van.  

Lakásbiztosításaink mindegyike védelmet nyújt a legnagyobb kárt okozó veszélyekkel szemben, mint például vihar, felhőszakadás, tűz okozta károk, vízkár, csőtörés, betöréses lopás vagy üvegtörés. 

Néhány szolgáltatás kiemelt figyelmet is igényel:

 • Magyarországon kívül is érvényes az ebtartói felelősségbiztosítás,
 • emelt baleset-, és felelősségbiztosítási kiegészítő fedezetek
 • a haláleseti kártérítés akár 70. évesen is.
 • az avultatás 85% feletti értékcsökkenésnél történik az ingóságoknál,
 • nincs avultatás a burkolat, festés, tapétázás és mázolás esetében,
 • graffiti, vandalizmus és haszonnövény lopáskár 
 • vízkárnál a technológiailag indokolt mélységig történik a vezetékcsere

Szolgáltatások

4 féle lakásbiztosítás módozat

Kiegészítő szolgáltatásokkal, kedvezményekkel igényeidnek és pénztárcádnak megfelelő négy féle életmód - lakásbiztosítási módozat közül választhatsz. 

Minősített fogyasztóbarát lakásbiztosítás

20 alapkockázat közül választhatsz és személyre szabhatod 21 féle kiegészítő biztosítással is.

Kedvezmények

Alapdíj kedvezmény, többszerződéses díjkedvezmény, hűség idő kedvezmény,  életkor kedvezmény, módozathoz kapcsolódó ügyintézési díjkedvezmény. 

Online kényelmi szolgáltatások

Időjárási vészhelyzet előrejelzés, kényelmes kárbejelentés online, telefonon, applikáción keresztül, videós online kárbejelentés, rugalmas kárrendezés, iparos ajánlással, online díjfizetés

Számos kiegészítő szolgáltatás

Építés szerelés biztosítás, napelem biztosítás, futrinka kisállat-biztosítás, 4 féle cyber csomag a biztonságos internetezésért, időjárás biztosítás, okos otthon csomag, smart csomag, öko-csomag, garancia plusz és garancia smart kiegészítő biztosítás, kertesház csomag, baleset csomag, kölyök csomag 

Mester 24 vonal

Ha lakásbiztosításod mellé Mestervonal 24  szolgáltatást  vészelhárítási, szakiparos ajánlási és információs szolgáltatást választasz, a nap bármely órájában hívhatod a (36-1) 458 4452-es
telefonszámot

Egy lakásbiztosítás megkötése előtt érdemes végig gondolnod milyen igényeid vannak, mik azok a szempontok, ami alapján választanál. A következő kérdéskör ebben segítségedre lehet: 

 • Társasházi lakásra, kertes családi házra vagy nyaraló biztosításra van szükséged? 
 • Egyedül élsz, vagy többen laktok az ingatlanban?  
 • Milyen nagy értékű elektromos, illetve okos eszköz, híradástechnikai, vagy informatikai eszköz található a lakásban? 
 • Baleset vagy betegség miatt a bevételed jelentősen csökkenne?
 • Tartasz otthon nagy értékű kerékpárt, vagy egyéb sportfelszerelést?
 • Lakásod az irodád is egyben, esetleg van egy kis műhelyed, ahol a munkádhoz szükséges eszközöket is tárolod?
 • Van 7 évesnél nem idősebb háziállatod, akiről szeretnél gondoskodni?
 • Milyen gyakran utazol? Alkalmanként a nyári vagy a téli pihenésed során, évente párszor hosszú hétvégekre, vagy rendszeresen úton vagy? 

Generali lakásbiztosításai többféle szolgáltatás elemet tartalmaznak, amit egyénileg, az igényeidhez leginkább illőt tudsz kiválasztani. A neked összeállított biztosítási csomagba csak az fogod fizetni, amire valóban szükséged van.

Több milliós balesetbiztosítási segítség

A balesetek bárhol érhetnek.  A balesetek sajnos előre nem láthatók, váratlanul történnek. Előfordulhat otthonunkban, a munkában, a közlekedésben, és sajnos szabadidős programunk is végződhet balesettel. Ha már rendelkezel életbiztosítással, az jó megoldás, de nem biztos, hogy elég. Egy baleset jócskán lemerítheti a pénztárcánkat. Balesetből felépülni nem csak fizikailag, hanem anyagi is megterhelő. Főleg, ha hosszabb időre kiesel a munkából egy baleset miatt.

Baleset bárhol érhet
Baleset bárhol érhet
Balesetbiztosítási csomagok
Balesetbiztosítási csomagok

4 féle lakásbiztosítási csomagunk bármelyikéhez kiegészítő szolgáltatásként választhatsz balesetbiztosítási szolgáltatásokat. 

Orvosi költségek enyhítésére, Futrinka kisállatbiztosítás

Felelős gazdiként fel kell készülni arra az esetre is, ha négylábú barátunkainkat váratlan baleset, vagy betegség éri. Bizony, ők is lehetnek betegek és sokszor orvosi kezelésre szorulnak. Az orvosi költségek azonban nem olcsók, sőt némely esetekben borsos árat kell kifizetnünk négylábú családtagjaink orvosi kezelésére.

Ezeknek a költségeknek az enyhítésére szolgál a Generali Futrinka kisállat biztosítása, melyet lakásbiztosításod kiegészítéseként megköthetsz kutyádra vagy macskádra.

Házőrző otthonbiztosítás egyik legnépszerűbb kiegészítő biztosítása a Futrinka kisállatbiztosítás

Magas állatorvosi költségek

A Magyar Állatorvosi Kamara adatai alapján egy átlagos vérvizsgálat 2020-ban 7 000-10 000 Ft, egy kisebb műtét 15 000-25 000 Ft is lehet. Az állatorvosi díjak szabadáras kategóriába tartoznak. Ez azt jelenti, hogy a díjak állatorvosoként változhatnak.

Futrinka kisállatbiztosítás a magas orvosi költségek fedezésére
Futrinka kisállatbiztosítás a magas orvosi költségek fedezésére

Azonban az biztos, hogy kis barátaink orvosi kezeléseinek költsége bizony nem olcsó mulatság.

Egy átlagos kivizsgálás alkalmával, könnyen kaphatunk akár 50-60 ezer forintos számlát is. Nem várt betegségek és balesetek nemcsak velünk, hanem házi kedvencünkkel is megtörténhet.

Akinek van kisállata, azt tudja milyen megterhelő, ha kis kedvencünk megbetegszik, vagy baleset éri. Megnyugtató, ha legalább az anyagiak miatt nem kell aggódni. A megfelelő kisállat biztosítással felkészülhetsz a váratlan állatorvosi kiadásokra. Mert nekik is jár egy jó biztosítás!

Milyen egy felelős állattartó?

A felelős állattartó tudja, mire van szüksége az új kedvencének. Életmódját úgy alakítja, hogy az állat érdekeit is szolgálja, azaz elegendő időt szán rá. Tudja, ki gondoskodik az állatról a nyaralása alatt, vagy amikor beteg lesz.


Felelős állattartónak gondoskodnia kell kis kedvence egészségéről is
Felelős állattartónak gondoskodnia kell kis kedvence egészségéről is

Felelősséget vállal a kisállat tetteiért, akkor is, ha azoknak néha kellemetlen következményei lehetnek. Tisztában van azzal, hogy egy kisállat nem játék. Nem lehet félretenni, ha nincs kedve vele foglalkozni. 

A felelős állattartó megérti azt, hogy a kis kedvence folyamatos anyagi ráfordítást igényel egész életén át. Ez kutyák és macskák esetén akár 10-15 év is lehet. Ez idő alatt biztosan szükség lesz meglátogatni az állatorvost párszor, amire fel kell készülni lelkileg és anyagilag is.

Hogyan segít egy kisállat baleset- és betegség-biztosítás?

Ha kis kedvencedet baleset vagy betegség éri, akkor a megfelelő kisállat biztosítás megtéríti az állatorvosi költségeket a biztosítási összeg erejéig, vagy anyagi segítséget nyújt, ha a kutyusod, vagy a cicád baleset miatt elpusztul. 

Felelős állattartóként négylábú barátod egészségéről bizony Neked kell gondoskodni. A megfelelő kisállat biztosítással felkészülhetsz a nem tervezett állatorvosi kiadásokra.

A Futrinka kisállatbiztosítás segít felkészülni kutya és cica gazdiknak a váratlan állatorvosi kiadásokra. Nem kell aggódnod a kutyusod vagy cicád váratlan orvosi kiadásai miatt. A Generali Házörző otthon és életmód biztosításában kiegészítő kockázati elemként választhatsz kisállat biztosítást is. 

A kisállat biztosítás otthon- és életmód-biztosítás kiegészítőjeként köthető.


Minősített fogyasztóbarát otthonbiztosítás

A minősített fogyasztóbarát otthonbiztosítás legnagyobb előnye, hogy az alapkockázatokon túl, azokra a kockázatokra szól a fedezet, amire Te szeretnéd!

A biztosítás 20 alapkockázatra fizet és személyre szabhatod 21 féle kiegészítő biztosítással is.

A Generali valamennyi lakásbiztosításához hasonlóan a fogyasztóbarát lakásbiztosításban is a biztosítási összeg alapja az épületek és ingóságok szerződéskötéskor érvényes vagy becsült újjáépítési és újra beszerzési értéke. Ez azt jelenti, hogy kár esetén a biztosítási összeg erejéig avulásmentes, újra beszerzési érték kerül kifizetésre.

Avulásmentes térítés, hogy az érték értékes maradjon
Avulásmentes térítés, hogy az érték értékes maradjon

A fogyasztó barát otthonbiztosítás, otthonokat leggyakrabban érintő károkra, már az alapszolgáltatásaiban is fedezet nyújt. A kiegészítő biztosítások pedig az egységes elnevezések segítségével összehasonlíthatók, valamennyi lakásbiztosítási módozattal.

Minden biztosításunkhoz, így a Minősített Fogyasztóbarát Otthonbiztosításhoz (MFO) kapcsolódóan is elérhetőek kényelmi szolgáltatásaink

Ügyfélközpontú kárbejelentés

A digitalizáció az online kárbejelentés sikere

Online kárbejelentés, akár videós kárszemlével

A digitális kárbejelentést a biztosító társaságok közül a Generali vezette be elsőként Magyarországon. Ennek köszönhetően, már évek óta működik az online kárbejelentés a Generalinál. Sőt, lehetőség van egy alkalmazáson keresztül, saját telefonon levideózni és fényképezi a keletkezett károkat. Az online kárbejelentéseknek köszönhetően felgyorsulhatnak a kárrendezési folyamatok, és a kifizetések. 

Az Online jelenlétnek köszönhetően a vészterhes időkben a személyes kapcsolattartáshoz nincs szükség szerencsére fizikai kontaktra, hiszen a digitalizáció számos lehetőséget biztosít a személyes, de még is fizikai kontaktus nélküli kapcsolattartásra. Telefon, vagy videó chat, e-mail, messenger, skype, hangoust, Zoom, ezek mind alkalmasak a kapcsolattartásra.

A Covid-19 hatására ma már azok közül is sokan az elektronikus felületeket használják, akik kevésbé, vagy egyáltalán nem éltek ezekkel a lehetőségekkel. Az online jelenlét előnye, hogy biztosító társaságunk hamarabb tudja elkezdeni a kárrendezést, ezért a kifizetések is felgyorsultak.

A kárbejelentés csak egy szükséges rossz. A valós cél, hogy a károk időben, és megfelelő színvonalon kerüljenek rendezésre. A megfelelő színvonalú ügyfél kiszolgáláshoz elengedhetetlen, hogy a káresetekről elsőnek én értesüljek, hogy hatékonyan és megfelelő színvonalon tudjak segíteni a kárrendezésben. Ne felejtsd ezért elmenteni a telefonszámomat, azt email címemet, hogy baj esetén kéznél legyen.

Az Generali digitális rendszerében összes biztosítási termék kárbejelentése megoldott. Gyorsan, pár perc alatt be lehet jelenteni a károkat, fizikai jelenlét, várakozás és után járás nélkül.

Kárbejelentést követően a társaságunk call centere rövid időn belül felveszi a károsult ügyféllel a kapcsolatot, hogy a folyamatokról tájékoztatást adjon és elkezdődik a kárrendezés.

Videós kárbejelentés

Az online kárbejelentési megoldások legújabb eszköze a videós kárrendezés, melynek köszönhetően ügyfeleim akár néhány perc alatt megkaphatják a kárösszeget.

A nyári hónapok tipikusan a kisebb, időjárás és közlekedési balesetek által okozott károk időszaka. Viharok jönnek-mennek, sokat autózunk az országhatáron kívül és belül egyaránt, de akár egy leszakadó faág is megkeserítheti a vakáció napjait. Korábban ezekben a kisebb károkkal járó esetekben is szakértői szemlén és hosszú várakozáson keresztül vezetett az út a kárrendezésig, azonban a digitális megoldásoknak köszönhetően, akár percek alatt megoldható a kárbejelentés, egészen a kár kifizetésig.

Hogyan történik a videós kárbejelentés?

A beérkezett kárbejelentéseket - a kár típusa, illetve a várható kárösszeg alapján - a digitális rendszer irányítja a videós felületre. Már ebben a fázisban belépnek kárszakértő kollégáink a folyamatba, és felveszik veled a telefonos kapcsolatot, hogy megtudják, hozzájárulsz-e a videós kárrendezés indításához.

Amennyiben nyitott vagy a lehetőségre, van interneted, okostelefonod vagy tableted, és kéred az online szemlét, emailben vagy smsben egy egyedi linket tartalmazó levelet fogsz kapni. Egy rövid ellenőrzést követően létre is jön a videós kapcsolat.

Ezt követően csupán egy dolgod van: a képernyőn megjelenő utasítások alapján, minél pontosabban bemutatni a kárt az ügyintézőnek a mobileszköz kameráján keresztül, így személyes találkozó nélkül magad végzed el a kárbejelentéshez szükséges videós szemlét.

Vagyonkároknál 5-7 perc, míg gépjármű károknál 10-15 perc alatt megtörténik a kárfelmérés. Amennyiben a videóhívás alapján a kár rendezhető, a kárösszeg utalása is megtörténik.

Amikor mesterember is kell

Mester 24 szoláltatásunk minősített hivatalos partnerekkel, gyorsan, megbízhatóan áll a rendelkezésedre. A Generali több száz építőipari vállalkozással áll kapcsolatban, így az ország bármely területén képes, gyorsan megbízható szakembert ajánlani és küldeni és ezzel megoldani a kárenyhítést.

Akinek nincs még lakás vagy nyaraló biztosítása az ne halogassa tovább, mert komoly kockázatot jelent ezekben az extrém időjárási viszonyokban biztosítás nélkül lenni. Akinek pedig van már, annak is érdemes átnézni a jelenlegi biztosítását, hogy egy esetleges kár megfelelően legyen kifizetve. 

Nyári viharok miatt több száz kárbejelentés

A nyár nem csak napfénnyel és happy érzéssel jár. Környezetünk, éghajlatunk folyamatosan változik, és a tények azt mutatják, hogy olykor egészen komoly szélsőségekre is fel kell készülnünk. A nyár beköszönte viharokkal, heves villámcsapásokkal, széllökésekkel és esőzéssel járnak.

A fokozódó klímaváltozás és éghajlati szélsőségek miatt otthonunk védelmére kiemelt figyelmet kell fordítani. A beázás mellett a jégverés és villámkárok is megkeseríthetik az életünket, és akár a nyaralásunkat is tönkre teheti.

Például a Balatonon szinte minden évben menetrendszerűen előfordul 100 km/h feletti szélvihar, ami sajnos sok esetben komoly károkat okoz ingatlanokban, gépjárművekben, vagy akár személyi sérülést is szenvedhetünk.

A vihar szezon jellemzően májustól - augusztusig tart. Ebben az időszakban meg többszörözőik a bejelentések száma, mind a katasztrófavédelemnél, mind a biztosítóknál is. Lakásbiztosításunkat érdemes 2-3 évente aktualizálni, hogy mindig a legújabb, legfrissebb biztosítási módozattal rendelkezzünk.   

A megadott helyzetedhez igazodva, egy közelgő vihar esetén sms-ben értesítünk,
A megadott helyzetedhez igazodva, egy közelgő vihar esetén sms-ben értesítünk,
A magyar ingatlanok 30%-án sajnos jelenleg sincs semmilyen biztosítás. Pedig brutális károkat tudnak okozni a nyári viharok, amik a leggyakoribb káresemények.  

Érdemes megnézni, hogy az időközben megnövekedett értékekre fedezetet nyújt-e a lakásbiztosítás. A módosítás és az aktualizálás nem jár minden esetben a díj emelkedésével. Sőt. A legtöbb esetben az új kedvezményeknek köszönhetően általában kevesebb díjat kell fizetnünk, ugyanakkor friss, aktuális igényeknek megfelelő biztosításunk lesz.

Akinek nincs még az ingatlanán, biztosítása az ne halogassa tovább, mert komoly kockázatot jelent ezekben az extrém időjárási viszonyokban biztosítás nélkül lenni. Akinek pedig van már, annak is érdemes átnézni a jelenlegi biztosítását, annak érdekében, hogy a fellépő károk megfelelően legyenek kifizetve.

Nem számít, hogy a biztosított ingatlant állandó jelleggel vagy nyaralóként használod, és az sem, hogy lakott területen vagy nyaralóövezetben helyezkedik el. Nyaralód vagy hétvégi házad védelmére is kínálunk megoldást ugyan úgy, mint az állandóan lakott otthonodra. 

Ezeken kívül a Családi otthon biztosítás még kiterjed:

 • Bankkártyája elvesztésére
 • Dugulás elhárítás költségeinek fizetésére
 • Ablaktörésre
 • Zárcserére
 • Sporteszközeire
 • Sírkősérülésre
 • Temetési költségekre
 • Jogvédelemre
 • Autómentési költségekre
 • Autó poggyászbiztosításra

A digitalizáció térnyerése rendkívül gyorsan, és nagymértékben megváltoztatta az életünket. A nagy biztosításközvetítő portálok számtalan lehetőséget felvonultatnak, de meggyőződésem, hogy a személyes kapcsolatot nem helyettesítheti semmi. A legfontosabb feladat az ügyfelek minőségi kiszolgálása, és ez nem változott a digitalizáció során sem. 

Nem csak kárbejelentések alkalmával, hanem a szerződés módosításához is érdemes mindig a tanácsadónkkal elsőként felvenni a kapcsolatot. A tanácsadó segítségével lesz a szerződésünk szakszerűen, és az igényeinknek megfelelően módosítva, és az aktuálisan érvényes kedvezményeket is így lehet érvényesíteni. Ne feledd, minden biztosítás annyit ér, amennyire az igényeidnek megfelel.

Online kárbejelentés kényelmesen,az otthonod biztonságában
Online kárbejelentés kényelmesen,az otthonod biztonságában

A célom, hogy a kapcsolatfelvétel kellemes legyen. Ehhez nem kell mást tenned mint, hogy tölts ki egy rövid űrlapot, és a lehető legrövidebb időn belül felveszem veled a kapcsolatot. Az ingyenes tanácsadást követően is kapcsolatban maradunk, örömmel válaszolok a kérdéseidre, rám mindig számíthatsz.

Lakásbiztosítások fajtái

A biztosítási fedezet nagyon sok összetevőre kiterjedhet, melyeket az alábbi táblázatban láthatsz

Összehasonlító táblázat
Összehasonlító táblázat

Családi otthon- és életmód biztosításunk több mint egy lakásbiztosítás. Igényeid szerint magadra szabhatod lakásbiztosításod. Válassz 5 féle biztosítás és a 22 féle kiegészítő közül.  

A célom, hogy a kapcsolatfelvétel kellemes legyen. Ehhez nem kell mást tenned, mint tölts ki egy rövid űrlapot, és a lehető legrövidebb időn belül felveszem veled a kapcsolatot. Örömmel válaszolok a kérdéseidre.