Utasbiztosítások egyéni és családi utazásokhoz

Biztosítjuk utazásod nyugalmát

Utasbiztosítási megoldásaink itthon és külföldön 

Készülj fel utasbiztostással az utazás során előforduló váratlan helyzetekre

Az utasbiztosítások legfontosabb célja, hogy külföldi vagy belföldi utazás során bekövetkező, balesetekre, betegségekre és egyéb nem várt helyzetekre azonnali megoldást adjanak egyéni vagy családi utazások alatt. Orvosi ellátástól kezdődően a rendkívüli hazaszállításon keresztül a poggyászkáron át, egészen a jogvédelemig. 

Az utazás élményét, a megélt kalandokat, a sok nevetést, az utazás alatt megszerzett életérzést soha senki nem veheti el tőlünk. Kiszakadunk a szürke hétköznapokból, kiléphetünk a mindennapi mókuskerékből. 

Utasbiztosítási tippek

Jó időben, egyre többet vágyunk a természetbe többen indulunk el várva várt hosszú hétvégi wellnessre, és nagyobb a kedvünk a sportoláshoz is. Többet utazunk autóval, vagy buszos kirándulásokra, elmaradhatatlan nyári fesztiválokra, vagy télen síelni, nagyokat kirándulni. Sokan szállnak repülőre, és indulnak el külföldi városnézésre, tengerpari nyaralásra, vagy a hegyekbe.

A legtöbb családban időben tájékozódnak, és felkészülten indulnak el külföldi vagy belföldi utazásokra. Már jóval az utazás megkezdése előtt előre megtervezik a nyaralást, vagy akár egy téli kiruccanást. Nyilván mindenkinek fontos az is, hogy ezt a rövid időt családjával együtt gondtalanul tudja eltölteni. Ezért nagy jelentősége annak, ha külföldi, vagy belföldi utat tervezünk legyen az utazásokhoz egy minden szempontból megfelelő utasbiztosításunk. Ráadásul a megfelelő utasbiztosítások az utazás összes költségeihez mérten a legkevesebb költséget jelentik, ezért egy drága utazás élményét nem érdemes utasbiztosítás nélkül kockára tenni.

Gondold át alaposan az utazási körülményeid

Egy hétvégére indultok el, esetleg egy-két hétre, vagy pár napra, netán hónapokig is maradsz az utazás helyszínén? Pihenni mész, vagy üzleti utazásra, esetleg munka vállalás miatt? Szomszédos országba indulsz tengerparti nyaralásra, vagy síelni? Netán hosszabb Európán kívüli utazásra indulsz? Busszal, Repülővel vagy autóval utazol? Csak ruhák lesznek a poggyászodban vagy értékes fotós felszerelést is szállítasz?

Ha sikerül minden részletre kiterjedően összefoglalni az utazásod, könnyebb lesz kiválasztani és kikalkulálni a számodra leginkább megfelelő utasbiztosítást. Ha pedig speciális igényeid vannak, érdemes megnézni milyen speciális megoldások léteznek.

Gyakran a bankkártyánkhoz is tartozik valamiféle utasbiztosítás. Ennek feltételeiről is érdemes tájékozódni utazás előtt, hogy fedezi e az utazásunk alatt az esetlegesen fellépő károkat.  Jó ha tisztában vagyunk vele, hogy a bankkártyákhoz tartozó biztosítások jellemzően csak ránk vonatkoznak, így a családunk számára nem nyújtanak fedezetet.  

Sokan úgy gondolják, hogy ha van Európai utazásbiztosítás kártyájuk, akkor utasbiztosításra már nincs is szükség. Tudni kell azonban arról, hogy az európai egészségbiztosítási kártya csak állami intézményeknél jogosít ellátásra Egyes országokban mindez ráadásul akár 20%-os önrész kifizetésével is járhat. Ezzel ellentétben az utasbiztosítás felelősséget vállal nem csak a betegszállításra, de poggyászkár esetén is segítséget nyújt. 

Az utasbiztosítások költsége egy utazás teljes árának egészen kis részét jelentik, így nem érdemes spórolni rajta. Baj esetén komoly összegek kifizetésétől mentesíthetnek a külföldi tartózkodás alatt.  

Fontos kellékek repülős utazáshoz

Repülős utazáson számos olyan kellékről érdemes gondoskodnunk, amelyek biztonságossá teszik az utazásunkat. Figyelnünk kell a kézipoggyászunk és a bőröndök súlyára, nehogy túllépjük a légitársaság által megszabott keretet, és meg kell védenünk az óvatlan kezektől.

Az úti célként kiválasztott ország és az időpont kiválasztása után, repjegy vásárlásakor biztosítást is kell kötnünk, hiszen az utazás alatt számos veszély leselkedik ránk, és fontos, hogy a repülőn és idegen országokban is biztonságban érezzük magunkat.  

Egy utasbiztosítás szinte minden helyzetben megoldást kínál a bosszantó és kellemetlenséggel járó helyzetekben! A repülővel vagy hajóval utazóknak az Air & Cruise termékcsalád az ideális választás, amely a tengerparti szolgáltatásokon kívül a légi és hajós utazások tipikus veszélyeit (pl. poggyászkésés, poggyászsérülés stb.) is lefedi. 


A Repülő Plusz nem csak a repülős utak speciális kockázataira is érvényes, de Air Assistance szolgáltatást is tartalmaz, amely szakértő segítséget nyújt a légitársaságokkal szembeni kártérítési ügyintézésben. 

Út lemondás biztosítás

A kiegészítők közül érdemes mindenképp kiemelni a stornó biztosítást. Megesik, hogy a tervezett utazás, vagy repülőjegy vásárlása esetén meghiúsul, és az utazás megkezdése előtt az utat el kell halasztani, vagy le kell mondani. Ilyen esetekben jól jöhet az út lemondásbiztosítás.  

Utazásra nem javasolt országok

Előfordulhat, hogy a kiszemelt országba nem ajánlott utazni az adott időpontban például természeti katasztrófa, járványveszély vagy netán háborús helyzet áll fenn éppen. 

Ezekről szinte minden esetben tájékozódhatunk az újságokból és a hírekből.  Ennek ellenére érdemes mégis utánanézni a konzuli szolgálat hivatalos oldalán, hogy a választott célpont az adott időpontban megfelelő-e az odautazásra. A Külgazdasági és Külügyminisztérium javaslata szerint a listán szereplő összes területekre kizárólag fokozott elővigyázatossággal és körültekintéssel, és a mindenkori az országot érintő helyzet tudatában utazzunk.

Ha már elhatároztad magad és megvan úti cél, és az időpont, kattints a díjmentes tanácsadás gombra, és kalkulátorunkkal segítek kiválasztani a számodra megfelelő utasbiztosítást. 

Bármi az utazás célja, utazz repülővel, autóval legyen szó üzleti útról, nyári vakációról, városnézésről vagy kalandtúráról van számodra biztosításunk