Futrinka kisállatbiztosítás

2022.06.16

Kutya, macska és kisállat kiegészítő biztosítás

Felelős gazdiként fel kell készülni arra az esetre is, ha négylábú barátunkainkat váratlan baleset, vagy betegség éri. Bizony, ők is lehetnek betegek és sokszor orvosi kezelésre szorulnak. Az orvosi költségek azonban nem olcsók, sőt némely esetekben borsos árat kell kifizetnünk négylábú családtagjaink orvosi kezelésére.

Ezeknek a költségeknek az enyhítésére szolgál a Generali Futrinka kisállat biztosítása, melyet lakásbiztosításod kiegészítéseként megköthetsz kutyádra vagy macskádra.

Házörző otthonbiztosítás egyik legnépszerűbb kiegészítő biztosítása a Futrinka kisállatbiztosítás
Házörző otthonbiztosítás egyik legnépszerűbb kiegészítő biztosítása a Futrinka kisállatbiztosítás

Magas orvosi költségek

A Magyar Állatorvosi Kamara adatai alapján egy átlagos vérvizsgálat 2020-ban 7 000-10 000 Ft, egy kisebb műtét 15 000-25 000 Ft is lehet. Az állatorvosi díjak szabadáras kategóriába tartoznak. Ez azt jelenti, hogy a díjak állatorvosoként változhatnak. 

Azonban az biztos, hogy kis barátaink orvosi kezeléseinek költsége bizony nem olcsó mulatság. 

Egy átlagos kivizsgálás alkalmával, könnyen kaphatunk akár 50-60 ezer forintos számlát is. Nem várt betegségek és balesetek nemcsak velünk, hanem házi kedvencünkkel is megtörténhet.

Akinek van kisállata, azt tudja milyen megterhelő, ha kis kedvencünk megbetegszik, vagy baleset éri. Megnyugtató, ha legalább az anyagiak miatt nem kell aggódni. A megfelelő kisállat biztosítással felkészülhetsz a váratlan állatorvosi kiadásokra. Mert nekik is jár egy jó biztosítás!

Milyen egy felelős állattartó?

A felelős állattartó tudja, mire van szüksége az új kedvencének. Életmódját úgy alakítja, hogy az állat érdekeit is szolgálja, azaz elegendő időt szán rá. Tudja, ki gondoskodik az állatról a nyaralása alatt, vagy amikor beteg lesz. 

Felelősséget vállal a kisállat tetteiért, akkor is, ha azoknak néha kellemetlen következményei lehetnek. Tisztában van azzal, hogy egy kisállat nem játék. Nem lehet félretenni, ha nincs kedve vele foglalkozni.

A felelős állattartó megérti azt, hogy a kis kedvence folyamatos anyagi ráfordítást igényel egész életén át. Ez kutyák és macskák esetén akár 10-15 év is lehet. Ez idő alatt biztosan szükség lesz meglátogatni az állatorvost párszor, amire fel kell készülni lelkileg és anyagilag is.

Hogyan segít egy kisállat baleset- és betegség-biztosítás?

Ha kis kedvencedet baleset vagy betegség éri, akkor a megfelelő kisállat biztosítás megtéríti az állatorvosi költségeket a biztosítási összeg erejéig, vagy anyagi segítséget nyújt, ha a kutyusod, vagy a cicád baleset miatt elpusztul. Felelős állattartóként fel kell készülni minden eshetőségre, hogy a váratlan dolgok se jelentsenek problémát.

Milyen feltételei vannak a kisállat biztosításnak?

Magas orvosi költségek enyhítése
Magas orvosi költségek enyhítése

A kisállat biztosítás chippel ellátott (ISO 11784 szabványnak megfelelő) kutyákra, vagy macskákra köthető 4 hónapos kortól egészen 7 éves korig. Az állat 7 éves kora előtt megkötött biztosítás a 8. életév betöltésétől is érvényben marad. Ezen felül további feltételek is vannak, amelyekről tanácsadóink személyesen tájékoztatnak.

A kisállat biztosítás otthon- és életmód-biztosítás kiegészítőjeként köthető.

Kisállatbiztosítás szolgáltatásai
Kisállatbiztosítás szolgáltatásai

Felelős állattartóként négylábú barátod egészségéről bizony Neked kell gondoskodni.  A megfelelő kisállat biztosítással felkészülhetsz a nem tervezett állatorvosi kiadásokra.

A Futrinka kisállatbiztosítás segít felkészülni kutya és cica gazdiknak a váratlan állatorvosi kiadásokra. Nem kell aggódnod a kutyusod vagy cicád váratlan orvosi kiadásai miatt. A Generali Házőrző otthon és életmód biztosításában kiegészítő kockázati elemként választhatsz kisállat biztosítást is.