Elektromos autó (EV) Casco

2022.10.23

A Casco biztosítások új generációja az elektromos autókra köthető biztosítás

Környezetbarát üzemanyag
Környezetbarát üzemanyag

Az elektromos autók, a tiszta energiájú gépjárművek térhódítása egyre elterjedtebb, különösen a környezetükért felelősséget vállaló autósok körében. A csendes, környezetbarát működés, az igénybevehető kedvezmények és az állami támogatás vonzóvá teheti a választást azok számára is, akik eddig nem is gondoltak ilyen megoldásra.

A MABISZ felmérése szerint közel egy év alatt több, mint másfélszeresére emelkedett a közúti forgalomban lévő tisztán elektromos gépkocsik száma Magyarországon, és már egészen kedvező áron hozzá lehet jutni egy elektromos autóhoz.

A környezetbarát elektromos autók egyre magasabb népszerűségének főbb okai, hogy az elektromos vagy plug-in hibrid autók trendik, modernek, innovatívak, helyi emissziótól mentesek és olcsóbb városi forgalomban a használatuk.


A javítási költségük azonban jóval magasabb mint a hagyományos gépjárműveké. Casco biztosítást minden autóra érdemes kötni, de az elektromos járművekre a magas javítási költségek miatt különösen javasolt.

Az alkatrész- és helyreállítási költségek jelentősen magasabbak a hagyományos autók ilyen típusú költségeinél. Ennek egyik fő oka, hogy egyelőre kevés az elektromos autókra szakosodott szerviz. Ráadásul bontott vagy utángyártott alkatrészeket is elenyésző számban lehet csak találni, ezért egy esetleges kár bekövetkeztekor a szervízköltséget jelentősen megemeli a drága, különleges és ritka anyagokat tartalmazó gyári elemek beszerzése.

MIÉRT ÉRDEMES A GENERALI EV CASCOT VÁLASZTANI? 

  • Ötféle alapbiztosítás közül választhatsz. 
  • Teljes körű cascot vagy rész cascot is köthetsz igényeid szerint, amelyhez ingyenes Töltőlopás biztosítást adunk. 
  • 18 kiegészítő biztosítást választhatsz a casco biztosítás típusától függően. 
  • Másodlagos villámkár biztosítással, Akkumulátor assistance szolgáltatással egészítheted ki az elektromos vagy plug-in hibrid autód védelmét a meghajtás módjától függően. 
  • A kiegészítő biztosításokat kedvezőbb díjért csomagokban is kínáljuk. 
  • Országos szerviz- és kárrendezési hálózattal rendelkezünk, partnerszervizeink kárfelvételi jogosultsággal is rendelkeznek, gyorsítva így a kárrendezés folyamatát. - Kárbejelentésedet telefonon, online vagy akár mobilalkalmazáson keresztül is megteheted. 
  • Kárrendezésünk rugalmas, ügyfélbarát, smart megoldásokkal szolgálja ki károsult ügyfeleinket. 
  • Gyorsan, online is intézheted ügyeid, de országos ügyfélszolgálati pontjainkon személyesen is megtalálhatsz bennünket. 
  • Díjaink kialakításánál figyelembe vesszük, hogy várhatóan évente mennyit használod gépjárműved, és jutalmazzuk a kármentességet. 
  • További kedvezményeket érhetsz el a díjfizetés gyakorisága és módja, valamint az e-kommunikáció választásával.
Sokszor magas helyreállítási költség
Sokszor magas helyreállítási költség

Az elektromos vagy plug-in hibrid autók modernek és innovatívok, helyi emissziótól mentesek, és városi forgalomban olcsóbb a használatuk, mint a hagyományos gépjárműveké, működésük pedig környezetbarát. Egy esetleges kár esetén a javítási költségük azonban jóval magasabb, mint a hagyományos gépjárműveké. Ezért érdemes az elektromos vagy hibrid autókhoz passzoló casco biztosítást választani, ami nem más, mint a Generali EV casco.
✅ Védelmet kínál a lopáskártól a töréskárig.
✅ Töltő lopás biztosítást tartalmaz,
✅ Akkumulátor assistance és Másodlagos villámkár biztosítás választható hozzá.
✅ 5 féle biztosításból választhatsz,
✅ Emellett további számos kiegészítővel és kedvezményekkel alakíthatod igényeidnek megfelelően.

Amennyiben elektromos autó vásárlása előtt állsz és felkeltettem az érdeklődésed, további információkért keress bizalommal.  Válassz autódhoz illő casco biztosítást, további kiegészítőkkel és kedvezményekkel pedig szabd igényeidre!