Ezüst út a Generalival - Portugáliában jártam

2021.10.04

Munkám elismerése, jutalomutazás Portugáliába

2020 egy különleges év volt. Remekül kezdődött és én most ezt az élményt szeretném veletek megosztani. A Generali hagyományosan minden év februárjában megrendezi egy nagyszabású rendezvény keretei között, megbecsült munkatársai részére a csillagok napját. 

Portugáliában jártam
Portugáliában jártam

2020-ban az a megtiszteltetés ért, hogy több kollégámmal együtt a 2019. évben nyújtott munkám elismeréseként beválasztottak Portugáliai jutalom utazásba. 

Az eredeti tervek szerint 2020 -ban indultunk volna Portugáliában lévő Faro városába. A koronavírus azonban keresztül húzta ezt azt a tervet. Másfél évet kellett várni rá.

Portugália, Faro.
Portugália, Faro.

2021 szeptember 25-én végre megvalósult az ezüst út a Generalival és a kollégáimmal útra kellhettünk Portugáliába Faro városába. Csodálatos helyen járhattam. fantasztikus kollégákkal, egy életre szóló emlékekkel gazdagabban tértem haza. 

Hatalmas öröm és megtiszteltetés. Köszönöm a Generalinak ezt a lehetőséget, de legfőképp köszönöm minden kedves ügyfelemnek. Köszönöm, hogy a bizalmat és hogy velem voltatok a nehéz és embert próbáló hetekben, hónapokban. Nélkületek nem lehetett volna részem ebben az varázslatos élményben. Köszönöm :) 

Portugália legdélibb városa, Algarve tartomány központja, a messzi történelmi múltra visszatekintő Faro. A város neve az összes latin nyelvben hasonló alakú világítótornyot jelöl. Faro életének eseményei szorosan összefüggenek a hajózással és a tengerrel. 

A világítótoronynál
A világítótoronynál

Faro belvárosa nagyon kedves és hangulatos hely - nyoma sincs a felkapott nyaralóhelyekre jellemző zsúfoltságnak és magas áraknak. Kiváló éttermek, apró kávézók és árnyékvetővel védett sétálóutcák teszik kellemessé az itt töltött időt. A történelmi várost egy bástyákkal megerősített fal védte - ezen belül találjuk a legrégibb házakat, a Püspöki palotát és a harmonikus arányokkal rendelkező városháza épületét, valamint a katedrálist.