Nyugalom plusz időskori életbiztosítás

2023.10.15

A nyugalom plusz életbiztosítás több mint egy biztosítás

Az élet véges, és ezt nagyon nehéz elfogadnunk. Igyekszünk a jelenben élni, azzal foglalkozni, ami aktuális, ugyanakkor hajlamosak vagyunk az elmúlást gondolatát elhessegetni a mindennapjainkban. Ilyenek vagyunk mi, emberek. Félünk szembenézni a szembenézhetetlennel, vagyis az elmúlás gondolatával. Talán akkor, amikor szeretteinkről emlékezünk, vagy amikor mi magunk nézünk szembe a halállal, többet foglalkozunk azzal, amit a hétköznapokban a szőnyeg alá söprünk. 

Életbiztosítás 65 év felett

Az elmúlás az életünk része, nincs hétköznap nélküle. Én abban hiszek, hogy akik már nincsenek mellettünk, nem akarnak bennünket szomorúnak, magányosnak látni. Egyszer eljön nap, amikor magunk mögött kell hagynunk a földi létet. Ez is lehet(ne) örömünnep, hisz az életet nem céltalanul éltük le. Ott voltunk mások mellett, segítő kezet nyújtottunk, vigasztaltunk, tanultunk, dolgoztunk, öleltünk, imádkoztunk. Mi ez, ha nem ok arra, hogy az életünk utolsó pillanataiban is hálát adjunk a leélt évekért? 

Vajon mikor érkezik el az idő az életünkben, amikor szembe kell néznünk a ténnyel, bizony idősnek számítunk?  Talán, amikor azt vesszük észre, hogy a gyermekeink vagy az unokáink két három naponta felhívnak telefonon, csak úgy?  Vagy felajánlják, hogy lemennek helyettünk a piacra? Vagy kikapják a szatyrot a kezünkből? Vagy karon fognak amikor lelépünk a járdáról? Vagy a középkorú hölgy szó nélkül felugrik, hogy átadja a helyét a metrón? Vajon mikor? Egy biztos, minden ember életében eljön az a pillanat, amikor rádöbben, bizony el szállt felette az idő és idősnek számít.

Amikor beteg, vagy idős hozzátartozónk megosztja velünk, hogy úgy érzi, hamarosan a fénybe megy, megijedünk, ennyit mondunk: Ugyan, hol van az még? Ne is beszéljünk róla! Neked élned kell, mert szükségünk van rád. Ezzel pedig nem segítünk. Az élete végéhez közeledő embert az nyugtatná meg, ha megoszthatná az elmúlással kapcsolatos gondolatait, félelmeit, vagy épp a temetéshez fűződő elképzeléseit. Oldja a szorongást, biztonságérzetet ad a tudat, hogy akkor is, ha már nem leszünk, az történik a testünkkel és a tulajdonainkkal, amit mi szeretnénk. Ne féljünk a halállal szembenézni, merjünk nyíltan beszélni róla, hogy csökkentsük félelmünket. 

A Nyugalom plusz időskori életbiztosítás, pont ezekre a félelmekre válaszol, hiszen a neve is ezt sugallja: nyugalmat, hogy a testünkkel és a vagyonunkkal azt teszünk, amit mi szereltetnénk és a pénzügyek miatt a szeretteink feje ne fájjon az anyagi gondok miatt.  

Az élet véges, és ezt nagyon nehéz elfogadnunk. Igyekszünk a jelenben élni, azzal foglalkozni, ami aktuális, ugyanakkor a legtöbben tabuként kezeljük azt. Mi emberek vagyunk. Félünk szembenézni a szembenézhetetlennel, vagyis az elmúlás gondolatával. Pedig az elmúlás az életünk része, nincs hétköznap nélküle.

Megbecsülés és gondoskodás szeretteinkről
Megbecsülés és gondoskodás szeretteinkről

A legtöbb ember élete derekán elgondolkodik azon, hogy vajon mit hagy majd hátra az utódainak, a következő generációnak? 

Egyszer eljön nap, amikor magunk mögött kell hagynunk a földi létet. De az életünket nem céltalanul éltük le. Ott voltunk mások mellett, segítő kezet nyújtottunk, vigasztaltunk, tanultunk, dolgoztunk, öleltünk, imádkoztunk.  

A Nyugalom plusz időskori biztosítás több mint egy biztosítás, mert nem csak a végtisztesség pénzügyi megoldásáról szól. Megbecsülés és gondoskodás szeretteinkről, mert segítségével előre megtervezhetők az elkerülhetetlen kiadások, vagy amiről még gondoskodnál, de pénz kell hozzá.  

És most nézzünk néhány példát mire is lehet számítani?

  • várakozási idő 6 hónap. Várakozási időn belül nem balesetből eredő halál esetén a befizetett díjak kerülnek kifizetésre. 
  • 5. évforduló után diagnosztizált kritikus betegség esetén előrehozott szolgáltatásként a biztosítási összeg 30%-a igénybe vehető, ami fedezheti a gyógyulás költségeit
  • Megfelelő biztosítási összeg választása esetén, díjmentes telefonos asszisztencia szolgáltatás - orvosi rendelők, ügyeletek és gyógyszertárak, diagnózis értelmezés, gyógyszer információk, baleseti rehabilitációval kapcsolatos tudnivalók
  • biztosítási összeg 300 ezer, 500 ezer, és 800 ezer Ft lehet
  • díjfizetési tartam 85 éves korig tarthat
  • visszavásárolható

Az ember akkor öregszik meg, mikor mosolyog azon, amin valaha sírt, és nevet azon, amiért valamikor a fogát csikorgatta.

Móra Ferenc