Kötelező gépjármű felelősség biztosítás (KGFB) 

2023.11.01

Kinek kell kötelező biztosítás és mire jó?

A kötelező gépjármű-felelősségbiztosítás nem választható biztosítási forma, minden gépjárművel rendelkező üzembentartónak rendelkeznie kell vele, amit a 2009. évi LXII. törvény szabályoz. Legyen az személy- vagy teherautó, motorkerékpár, vagy akár csak egy rendszám nélküli robogó. (Sőt, utánfutóra, lakókocsira is meg kell kötni, holott azok nem gépjárművek).  

Alapvető célja, hogy a biztosító helyettünk, az általunk másoknak okozott károkat térítse meg. Ha balesetet okozol, a saját kötelező biztosításod az okozott kárt fogja fedezni, de a saját autódat ért kárt nem.

A kötelező gépjármű-felelősség biztosítás (kgfb) megtéríti a másnak okozott károkat, kiegészítő szolgáltatásainkkal pedig megkímélheted magad a felesleges bosszúságtól. 

Évente egyszer lehetőség van biztosítóváltásra, ám fontos, hogy az új szerződést még az előző szerződés megszűnését megelőzően kell megkötni! Egy kis felkészüléssel könnyen hozhatsz jó döntést, és hamar végére érhetsz a folyamatnak. 

A biztosító váltás menete

A váltás időpontjának meghatározó eleme a BIZTOSÍTÁSI ÉVFORDULÓ. Évforduló előtt 30 nappal kell felmondanod a biztosításodat ahhoz, hogy váltani tudj. Ám fontos, hogy az új szerződést még az előző szerződés megszűnését megelőzően kell megkötni! 

Évforduló előtt értesítést küld a biztosítód, hogy mekkora biztosítási díjra számíthatsz a következő biztosítási évben. Az indexlevelet minden esetben legkésőbb harminc nappal az évforduló előtt meg kell kapnod. Az index díjból kiderül, hogy jelenlegi biztosítódnál mekkora díjat kell a következő évben fizetni. Az index levélben a kötelező biztosítás index díj mellett a bónusz besorolást is fel szokták tüntetni, hiszen ez is hatással van a következő évi ár alakulására.  A felmondásnak az évforduló előtt legkésőbb 30. napon be is kell érkezni a biztosítódhoz, mert lemaradsz az átkötés lehetőségéről.

Ezért is fontos, hogy írd fel a naptáradba, mikor van a szerződésed évfordulója, mert biztosító váltásra évente egy alkalommal van csak lehetőség.

Ha későn indítod el a felmondási folyamatot, lemaradsz a biztosító váltásról. A KGFB törvény alapján, évforduló előtt legfeljebb 60 nappal, de legkésőbb 30 nappal van lehetőséged felmondani régi kötelező biztosításod, vagyis legkésőbb 30 nappal a szerződés évfordulója előtt tudod csak régi szerződésed felmondani.

Milyen kedvezményeket vehetsz igénybe Generali szerződéskötéskor?

 • Home office kedvezmény: 6%
 • Fiatal vezetők kedvezménye: 20%
 • MyGenerali kedvezmény: 10%
  Kommunikációs kedvezmény E-számla-hozzájárulással: 15%
 • Kommunikációs kedvezmény: 10%
 • Fizetési mód kedvezmény: beszedési megbízás esetén: 10%; átutalás esetén 3%
 • Éves díjfizetési ütem kedvezmény: 10% - ha biztosításod díját éves gyakorisággal fizeted.
 • Generali casco együtt kötési kedvezmény: 20%
 • Többszerződéses / családi kedvezmény: 15%
 • Generali cégcsoport kedvezmény: 5%
  Kedvezmény évszaknak megfelelő gumiabroncs használata esetén: 10%
 • Kedvezmény a legidősebb vezető életkora alapján: 8%
 • Aktuális kilométeróra állás kedvezmény: 6%
Akár 61% kedvezmény új Generali KGFB szerződéskötéskor

Mik az előnyei a Generali kötelező biztosításnak?

Jelentősen csökkentheted felelősség biztosításod díját számos kedvezménynek köszönhetően.  Ha a cascot és a kgfb -t együtt kötöd meg, akkor, extra kedvezményekre is szert tehetsz. Választásodtól függően kiegészítő plusz védelemben is részesülhetsz Percek alatt, online is meg köthető, ezért e-kommunikációs kedvezmény is jár

Tőkeerős, nemzetközi nagyvállalat pénzügyi védelmét élvezheted.

Teljes körű ügyintézés.  Autóstárs jogvédelem.  Biztos nemzetközi háttér. Rugalmas szolgáltatások. Online kötés. Személyre szabható.


Casco típusú kiegészítő biztosítások

Ha nincs Casco biztosításod és nem is tudsz már kötni az autód kora miatt, vagy mert nem engedheted meg magadnak, néhány száz forintért bizonyos Casco típusú kiegészítőket a Generalinál lehetőség van beleépíteni a kötelező biztosításodba.

Egy szélvédő csere, vagy az autó újra fényezése nem olcsó mulatság, vagy extrém esetekben az autónk akár meg is semmisülhet.

Egy nagyobb vihar például fákat dönthet ki, a jégverés nemcsak az autónk fényezésén, hanem még a karosszériában is kárt tehet, nem beszélve egy háztetőről lezúduló hótömegről, ami éppen a kocsinkon landol. 

Döntésed meghozatala előtt lépj velem kapcsolatba, hogy együtt átnézhessük jelenlegi biztosításod és online kalkulátorunk segítségével kedvező díjakat tudjak számolni Neked. :)   


Önvédelem kiegészítő biztosítás

Ha baleset során kárt okozol, és nem rendelkezel casco biztosítással, a biztosítás megtéríti a saját járművedben keletkezett töréskárt önrész levonása mellett. 

MILYEN KÁROK UTÁN TÉRÍT A BIZTOSÍTÓ?

 • Ütközés másik járművel
 • Közlekedési baleset gyalogos személlyel

Természetikár kiegészítő biztosítás

Egyre gyakrabban fordulnak elő extrém időjárási viszonyok, amelyek sokszor okoznak kellemetlen meglepetéseket. Egy nagyobb vihar például fákat dönthet ki, a jégverés nemcsak az autónk fényezésén, hanem még a karosszériában is kárt tehet, nem beszélve egy ház tetőről lezúduló hótömegről, ami éppen a kocsinkon landol. Az elemi károk eredményeként autónk akár meg is semmisülhet. A biztosítást azoknak az autósoknak ajánljuk, akik nem akarnak teljes körű casco biztosítást kötni, de védelmet szeretnének az elemikár-kockázatok ellen.

Megtéríti önrész levonása mellett azt a kárt, ami az autóban keletkezik az alább felsorolt okokból:

 • Az autóban, alkatrészeiben, tartozékaiban a kocsin kívül keletkezett tűz átterjedése, illetve külső robbanás miatt keletkezik kár. Villámcsapás, földcsuszamlás, kő- és földomlás, természetes üreg vagy talajszint alatti építmény beomlása, legalább 15 m/s sebességű szélvihar, felhőszakadás, árvíz, belvíz, egyéb víz elöntés, jégverés, lezúduló hótömeg, hónyomás miatt keletkező károk.
 • Legalább 5-ös fokozatú földrengés miatt keletkező károk.
 • Amikor a felsorolt természeti erők hatására más tárgyak az autóra dőlnek vagy nekicsapódnak.

Az autós segélyvonal kiegészítő biztosítás szolgáltatásai

 • Helyszíni javítás megszervezése
 • Autómentő küldése
 • Autós segítségnyújtás - A Generali autós Assistance-t a nap bármely órájában hívhatod: (36-1) 458-4451
 • Helyszíni javítás
 • Autómentős szállítás

Díjmentes szolgáltatásunkat a nap bármely órájában hívhatod: +36 (1) 458-4451

Akkor nyújt fedezetet, ha a gépjármű műszaki, nem balesetből eredő okból meghibásodik, illetve üzemzavar miatt menetképtelenné válik.


Vad - és háziállatkár kiegészítő biztosítás

Az állatok akár potenciális veszélyforrást is jelenthetnek számunkra - különösen ősszel és tavasszal.

Gondolj csak az erdők, mezők melletti utakra, ahol a vadak vonulnak, vagy a gazdátlan, elkóborolt háziállatokra. Az állat méretétől függően kocsinkban egy ütközés során jelentős kár is keletkezhet, sőt akár javíthatatlanná is válhat. Ez a biztosítás akkor jelent segítséget, ha vad- vagy háziállattal ütközől, és autódban emiatt keletkezik kár.

A kötelező felelősség biztosítás mellé választható vad- és háziállatkár biztosítás szolgáltatás felső határa: 100 000 Ft/év.

Kátyúkár kiegészítő biztosítás

Magyarországon a legtöbb kátyú kialakulása az őszi-téli időszakra esik, és gyakran hónapokig kerülgetni kényszerülünk őket. Sajnos nem ritka, hogy útközben kátyúba futunk, és autónkban emiatt kár keletkezik. A kötelező felelősségbiztosítás mellé megköthető Kátyúkár kiegészítő biztosítás az ilyen esetekre terjed ki. 


Köss nálunk KGFB biztosítást és vedd igénybe a személyre szabott kedvezményeket