Kötelező gépjármű felelősség biztosítás (KGFB) 

2021.09.24

Kinek kell kötelező biztosítás és mire jó?

Kötelező gépjármű biztosítás (kgfb) az egyik legismertebb biztosítási forma, amit a 2009. évi LXII. törvény szabályozza. Alapvető célja, hogy a biztosító helyettünk, az általunk másoknak okozott károkat térítse meg.  Nem választható biztosítási forma, minden gépjárművel rendelkező üzembentartónak rendelkeznie kell vele. Legyen az személy- vagy teherautó, motorkerékpár, vagy akár csak egy rendszám nélküli robogó. (Sőt, utánfutóra, lakókocsira is meg kell kötni, holott azok nem gépjárművek).

Ha balesetet okozol, a saját kötelező biztosításod az okozott kárt fogja fedezni, de a saját autódat ért  kárt nem.

A kötelező gépjármű-felelősség biztosítás (kgfb) megtéríti a másnak okozott károkat, kiegészítő szolgáltatásainkkal pedig megkímélheted magad a felesleges bosszúságtól. 

Évente egyszer, lehetőség van biztosítóváltásra. A váltás időpontjának meghatározó eleme a BIZTOSÍTÁSI ÉVFORDULÓ. Évforduló előtt 30 nappal kell felmondanod a biztosításodat ahhoz, hogy váltani tudj. Ám fontos, hogy az új szerződést még az előző szerződés megszűnését megelőzően kell megkötni!

Ha szeretnéd a Generalihoz áthozni a kötelező biztosításodat, ne felejtsd el évforduló előtt 30 nappal nappal felmondani a jelenlegi szerződést. A felmondásnak az évforduló előtt legkésőbb 30. napon be is kell érkezni a biztosítódhoz, mert lemaradsz az átkötés lehetőségéről.

MIK AZ ELŐNYEI A GENERALI KÖTELEZŐ BIZTOSÍTÁSÁNAK?

KGFB motorra is
KGFB motorra is

Jelentősen csökkentheted felelősség biztosításod díját számos kedvezménynek köszönhetően.  Ha a cascot és a kgfb -t együtt kötöd meg, akkor, extra kedvezményekre is szert tehetsz. Választásodtól függően kiegészítő plusz védelemben is részesülhetsz Percek alatt, online is meg köthető, ezért e-kommunikációs kedvezmény is jár

Tőkeerős, nemzetközi nagyvállalat pénzügyi védelmét élvezheted. 

Teljes körű ügyintézés.  Autóstárs jogvédelem.  Biztos nemzetközi háttér. Rugalmas szolgáltatások. Online kötés. Személyre szabható.

Kiegészítő szolgáltatások

ÖNVÉDELEM BIZTOSÍTÁS

Ha baleset során kárt okozol, és nem rendelkezel casco biztosítással, a biztosítás megtéríti a saját járművedben keletkezett töréskárt önrész levonása mellett. 

MILYEN KÁROK UTÁN TÉRÍT A BIZTOSÍTÓ?

  • Ütközés másik járművel
  • Közlekedési baleset gyalogos személlyel

TERMÉSZETI KÁR BIZTOSÍTÁS

Egyre gyakrabban fordulnak elő extrém időjárási viszonyok, amelyek sokszor okoznak kellemetlen meglepetéseket. Egy nagyobb vihar például fákat dönthet ki, a jégverés nemcsak az autónk fényezésén, hanem még a karosszériában is kárt tehet, nem beszélve egy ház tetejéről lezúduló hótömegről, ami éppen a kocsinkon landol. Az elemi károk eredményeként autónk akár meg is semmisülhet. A biztosítást azoknak az autósoknak ajánljuk, akik nem akarnak teljes körű casco biztosítást kötni, de védelmet szeretnének az elemikár-kockázatok ellen.

MIT TARTALMAZ A TERMÉSZETI KÁR BIZTOSÍTÁS?

Megtéríti önrész levonása mellett azt a kárt, ami az autóban keletkezik az alább felsorolt okokból:

  • Az autóban, alkatrészeiben, tartozékaiban a kocsin kívül keletkezett tűz átterjedése, illetve külső robbanás miatt keletkezik kár. Villámcsapás, földcsuszamlás, kő- és földomlás, természetes üreg vagy talajszint alatti építmény beomlása, legalább 15 m/s sebességű szélvihar, felhőszakadás, árvíz, belvíz, egyéb víz elöntés, jégverés, lezúduló hótömeg, hónyomás miatt keletkező károk.
  • Legalább 5-ös fokozatú földrengés miatt keletkező károk.
  • Amikor a felsorolt természeti erők hatására más tárgyak az autóra dőlnek vagy nekicsapódnak.

MIT TARTALMAZ AZ AUTÓS SEGÉLYVONAL

  • Helyszíni javítás megszervezése
  • Autómentő küldése

Díjmentes szolgáltatásunkat a nap bármely órájában hívhatod: +36 (1) 458-4451

MIT TARTALMAZ A SZOLGÁLTATÁS?

  • Autós segítségnyújtás - A Generali autós Assistance-t a nap bármely órájában hívhatod: (36-1) 458-4451
  • Helyszíni javítás
  • Autómentős szállítás

A szolgáltatás felső határa: 30 000 Ft/év.

Akkor nyújt fedezetet, ha a gépjármű műszaki, nem balesetből eredő okból meghibásodik, illetve üzemzavar miatt menetképtelenné válik.

VAD- ÉS HÁZIÁLLATKÁR BIZTOSÍTÁS

Az állatok akár potenciális veszélyforrást is jelenthetnek számunkra - különösen ősszel és tavasszal. Gondolj csak az erdők, mezők melletti utakra, ahol a vadak vonulnak, vagy a gazdátlan, elkóborolt háziállatokra. Az állat méretétől függően kocsinkban egy ütközés során jelentős kár is keletkezhet, sőt akár javíthatatlanná is válhat. Ez a biztosítás akkor jelent segítséget, ha vad- vagy háziállattal ütközöl, és autódban emiatt keletkezik kár.

A kötelező felelősség biztosítás mellé választható vad- és háziállatkár biztosítás szolgáltatás felső határa: 100 000 Ft/év.
Vad és háziállatkár biztosítás
Vad és háziállatkár biztosítás
GZS
GZS

KÁTYÚKÁR BIZTOSÍTÁS

Magyarországon a legtöbb kátyú kialakulása az őszi-téli időszakra esik, és gyakran hónapokig kerülgetni kényszerülünk őket. Sajnos nem ritka, hogy útközben kátyúba futunk, és autónkban emiatt kár keletkezik. A kötelező felelősségbiztosítás mellé megköthető Kátyúkár kiegészítő biztosítás az ilyen esetekre terjed ki. A szolgáltatás felső határa: 50 000 Ft / év.