Valósítsd meg a terveid 2023-ban is

2023.01.09

Hogyan tervezd meg az új év pénzügyi céljait?

Véget ért az előző év, és ez remek alkalom arra, hogy átgondold az elmúlt évet, és megtervezd a következőt. A legtöbben ilyenkor nagy fogadalmakat tesznek, megígérnek ez-azt, de jóval kevesebben vannak, akik tudatosan meg is tervezik az előttünk álló évet.

A jövő reális tervezéséhez fontos tisztában lenned az elmúlt éveddel.  Egy tea vagy egy finom cappuccino társaságában érdemes átgondolni min szeretnél változtatni, hogyan alakult az elmúlt éved, mind a magánéled, mind a munkahelyi léted szempontjából. Ki volt az, akire mindig számíthattál, és ki volt az, aki mindig számíthatott rád? Sikerült-e elég időt szánnod a családodra, barátaidra és nem utolsósorban önmagadra? 

Amikor jövőtervezésről beszélünk, valójában két dologról van szó. Az egyik a "jövő", a másik a "tervezés". Ahhoz, hogy a jövőnket meg tudjuk tervezni, és a kitűzött céljainkat eltudjuk érni fontos, hogy legyenek megfogalmazott és leírt céljaink. Nagyon fontos, hogy a kiadásainkat és bevételeinket nyomon kövessük, mert ez a hatékony tervezés alapja.

A jövőtervezés biztonságunk alapja

Gondolkodj el az előtted álló éven: mi az, amit mindenképp szeretnél elérni! Építsd e köré a terveid és valósítsd meg 2023-ban is! Közben pedig ne feledkezz el magaddal is törődni: az öngondoskodás és énidő legyen jelen az életedben, hogy feltöltődj a szabadidődben, és legyen elég energiád megvalósítani a céljaidat. A jövő reális tervezéséhez fontos tisztában lenned mit szeretnél elérni, gondold végig, hogy miért szeretnél változtatni. Ez biztos alapot nyújt a tervezéshez, és segíthet felismerni olyan szokásokat, amelyeket a mindennapi pörgésben nem ismersz fel.

Tudjuk mindannyian, hogy a 2023 év nem lesz könnyű év. Növekvő energia árak, és az egyre magasabb infláció nem kedvez a pénztárcánknak. A jövő tervezésének és a tudatos gazdálkodásnak nagyobb jelentesősége lett, mint valaha. Érdemes már az idei év első hetében elkezdeni a tervezését annak hogyan rakd össze pld. a nyaralásra szükséges pénzösszeget, vagy a gyerekek következő tanévi tanszereire szükséges összeget, vagy a következő karácsony pénzügyi fedezetét. 

Ezekre a kérdésekre, fontos, hogy őszintén válaszolj, hisz ez neked szól, neked válik hasznodra. A minél pontosabb tervezést szolgálja, hogy realizáld a céljaid, és felmért a lehetőségeid. 

Ha már elhatároztad magad, és szeretnél egy őszinte, kötelezettségektől mentes beszélgetést ezekről a kérdésekről hívj, vagy írj bizalommal örömmel válaszolok a kérdéseidre, segítek a tervezésben és a megvalósításban.