Magánemberek jogvédelem biztosítása

2021.02.28

Jogvédelem biztosítás jogaid érvényesítése érdekében

Mindennapi életében mindannyian kerülhetünk olyan helyzetbe, hogy jogi tanácsra van szükségünk vagy érdekeink védelmében bírósághoz kell fordulunk. 

A peres eljárások költségei magasak, ellenben a jogi eljárások, szerteágazó jellegük miatt, a jogszabályok eligazodásához és értelmezéséhez az átlagemberek nem nélkülözhetik a szakembert. Az emberek nagy részének pedig ezek a költségek megfizethetetlenek, ügyvédet nem tudnak fogadni, aminek a következtében jogaikat sem tudják megvédeni. 

A balesetbiztosítások, gépjárműbiztosítások vagy lakásbiztosítások mind vagyon biztosítások ezért a jogvédelmi biztosítás szolgáltatásait nem pótolja más biztosítási forma. A jogvédelemi biztosítás a szerződés biztosítottját védi, saját jogai érvényesítése érdekében. Éppen ezért a jogvédelem biztosítás feladata nem a követelések elhárítása, hanem a biztosított jogainak eredményes érvényesítése.

A jogvédelmi biztosítás olyan meghatározott kockázatokat fedez, amit semmilyen más biztosítás nem foglal magába. 

Lakás vásárlóként, bérlőként vagy munkavállalóként netán gépjárművezetőként ugyanis számos esetben lehetünk olyan jogviták alanyai, amelyek rendezése csak jogi úton lehetséges. A jogvédelem biztosítás a magánéletben előforduló peres eljárások, jogi problémák esetén nyújt segítséget. A Juris magánemberek részére kialakított jogvédelmi biztosítást úgy fejlesztették ki, hogy a mindennapi életben felmerülő leggyakoribb kockázatok miatt védjenek.

Sok munkavállalót érhet a munkáltatók által érdeksérelem, mint ahogy ez a Covid19 miatt sokszor meg is történt. A Juris magán emberek jogvédelem biztosítása a munkavállalóknak segít az őket ért érdeksérelem miatt is. Pld. ügyvéd ajánlása, perköltség kifizetése és még számtalan olyan tényező, ami segíti érdekeink védelmét. A Juris jogvédelem biztosítás ebben is segítséget tud nyújtani. 

MIKOR LEHET SZÜKSÉG JOGVÉDELMI BIZTOSÍTÁSRA?

 • ha munkáltatód jogtalanul felmond Neked
 • ha új lakás vásárlása során jogi érdeksérelem ér
 • ha közlekedési balesetet szenvedsz
 • ha hibás terméket vásároltál
 • ha csökkentik vagy megvonják szociális vagy TB juttatásod
 • ha örökölt ingatlannal jogi problémák adódnak
 • ha jó hírneved sérelem éri, például közösségi oldalakon
 • ha a különböző hatóságokkal gyűlik meg a bajod, esetleg az adóhatósággal

Hogyan segítünk?

 • Jelentős szakmai ismeretekkel rendelkező ügyvédet ajánlunk jogi képviseletre
 • A biztosítási összeg erejéig fedezzük a jogi eljárások költségeit, többek között az ügyvédi díjat, illetékeket, eljárási díjakat, végrehajtási költségeket, szakvélemények költségét
 • A jogvédelmi biztosítás mellett magánemberi és munkavállalói felelősségbiztosítási védelmet kínálunk, így mentesítünk - a biztosítási szerződésben meghatározott mértékben - az általad okozott károk megtérítése alól!
 • Sürgős esetben 24 órás telefonos jogi tanácsadással állunk rendelkezésedre

Ha kérdésed van, vagy ajánlatot szeretnél kérni, töltsd ki a kapcsolatfelvételi űrlapot, és örömmel válaszolok a kérdéseidre.